Za sveku priliku

10 modela cipela koje svaka žena preko 30 mora da ima: Definitivno se isplate!

U mlađim danima skloniji smo kupovini cipela bez previše razmišljanja. Zbog toga nam je u to vreme garderoba često puna modela koje uopšte nismo iznosili

Moda
Autor:
10 modela cipela koje svaka žena preko 30 mora da ima: Definitivno se isplate!
Foto: Profimedia

Tridesete nam obično donesu dozu zrelosti zahvaljujući kojoj shvatamo da nam u ormaru trebaju nosive cipele kojima se uvek možemo vraćati. Ako ste umesto nasumične spremni za ciljanu kupovinu, u nastavku pogledajte modele cipela koji "pokrivaju" sve prilike i koje se uvek isplati imati u ormaru nakon 30. godine.

1. Crne salonke

Nema te modne dileme vezane uz cipele koje crna salonka ne može da reši. Kožni model sa sjajnom završnicom lako se kombinuje uz većinu materijala, a u poslovnim kombinacijama jednostavno je nepobediv.

6 trikova za hodanje u štiklama koje će obožavati sve žene: Ovako nećete osetiti visoke potpetice!

2. Klasične patike

Sportske modele ostavite za teretanu, trčanje, bicikliranje i ostale fizičke aktivnosti, a za svakodnevne prilike odaberite "klasične" modele koji mogu da zamene mokasine, oksfordice i ostale cipele ravnih đonova. Iako je to nekad bilo nezamislivo, danas patike mogu da se nose uz sve odevne komade, od farmerki i klasičnih pantalona do suknji i haljina stoga maksimalno uživajte u jednom od najudobnijih modela obuće.

Najbolji modni saveti svih vremena: 10 pravila koja svaku ženu mogu da učine modnom ikonom!

3. Sandale sa niskom petom ili papuče

Jednostavne sandale spas su za vruće letnje dane. Međutim, traženje idealnih sandala modela ponekad nam zadaje glavobolje. Zašto si ne biste olakšali potragu odabirom - papuča? U njima ćete se osećati jednako udobno i poletno.

Moderan izgled i u hladnim danima: Saveti za najlepše poslovne kombinacije! (FOTO)

4. Baletanke

Kada želite da se odmorite od visokih potpetica, uskočite u baletanke. Kombinujte ih uz obične farmerke i prugasti džemper za "šik" izdanje u stilu modnih kraljica Francuskinja.

Klasične i idu uz sve: 4 boje u kojima ćete zimi izgledati elegantno!

5. "Meri-Džejn" štikle sa blok petom

Za prilike u kojima bi npr. salonka s visokom tankom potpeticom možda bila malo previše provokativna sjajan odabir biće takozvane "Meri-Džejn" štikle. Popularan model cipele s kaišićem i zaobljenim vrhom vrlo je ženstven, ali umesto senzualnosti odiše nežnom romantikom.

Za dame koje ne nose haljine tokom zime: 4 načina da izgledate elegantno i moderno! (FOTO)

6. "Čelzi" gležnjače

Jednostavan model ravnih đonova spasiće vas kada vam treba cipela formalnog izgleda koja je istovremeno udobna za hodanje.

Ne žalite novac, ova odeća nikad ne izlazi iz mode: Komadi koje svaka žena treba da ima u ormaru!

7. Mokasine

Ovaj model cipela izaziva podeljena mišljenja među ženama, ali mnogo dama koje ih svojevremeno nisu volele priznaće da su se "preporodile" nakon što su ih uvrstile u svoj ormar. Dajte im priliku u prolećnim i jesenjim danima. Ortopedi ih vole više od baletanki zato što imaju potpeticu od minimalna dva centimetra pa su zato znatno bolje za naša stopala i kičmu.

Dokazano deluje: U ovoj boji izgledamo privlačnije i inteligentnije, a nije crvena!

8. Gležnjače sa blok potpeticom

U moru fantastičnih gležnjača teško je odabrati samo jedne, ali ako vam treba svestrani model prikladan za razne prilike, od poslovnih do večernjih, nabavite onaj s blok potpeticom srednje veličine. U ovakvim gležnjačama bez problema možete na posao, a nakon toga samo produžite na kafu s prijateljicama.

Izgledajte savršeno, a da ne ispraznite novčanik: Ovako će svaka odevna kombinacija delovati skupo!

9. Ravne čizme srednje dužine

Zimske dane najčešće provodimo u čizmama. Poslednjih sezona popularni su modeli koji sežu do butina, ali oni ipak nisu primereni za sve situacije. Međutim, modeli srednje dužine uvek su nosivi. S obzirom na to da zima sa sobom donosi loše vremenske uslove, čizme s niskom potpeticom najidealniji su model u kojem ćete se osećati sigurno i stabilno.

Uklopite torbu i obuću u odevnu kombinaciju kao profesionalac: Jesenji stil bez greške! (FOTO)

10. Sportske patike

Daleko od toga da većinu obaveza ne možemo da odradimo u nekom od ranije navedenih modela obuće, ali sportske patike nezamenjive u određenim prilikama. Svoje "klasične" modele čuvajte za finije prilike, a za sve ostale fizičke aktivnosti tu su klasične sportske varijante.

Kad nemate stila, džaba je da imate i milione: Najčešće greške zbog kojih izgledate "jeftino"!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs