Plus sajz model

Pretnje smrću, dva silovanja, ranjavanje majke: Životna priča najkontoverznijeg modela današnjice! (FOTO)

Zlostavljanje u školi samo je jedno od teških poglavlja njenog života. Ozbiljni problemi počeli su već u petom razredu osnovne škole kada su je vršnjaci zadirkivali zbog težine i bledog tena, a sa 17 godina više nije mogla da izdrži

Moda
11:53h Autor:
Pretnje smrću, dva silovanja, ranjavanje majke: Životna priča najkontoverznijeg modela današnjice! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pre samo nekoliko nedelja na naslovnici britanskog Cosmopolitana osvanula je Tes Holidej, američki plus-sajz model o čijoj lepoti i zdravlju raspravlja ceo svet. Iako se baš svi još uvek osećaju pozvanima da prokomentarišu njen izgled, ova naslovnica zasigurno je kruna njene dosadašnje karijere. Važnost ove naslovnice još je veća ako se u obzir uzme njena cela, potpuno uznemirujuća, životna priča.

Dočekali je na nož: Plus sajz model osvanula na naslovnici bez filtera i fotošopa, kritike pljušte! (FOTO)

Tes, rođenu u Misisipiju 1985. godine, tragedije su pratile gotovo od najranijeg detinjstva. Otac je njenu majku Bet napustio dok je ona još bila beba, a od tada do njenog desetog rođendana ona i njena majka selile su se oko 60 puta. Za devojčicu u tako osetljivoj dobi selidbe su bile ozbiljan izvor traume koji ju je pratio ceo život.

U njenoj životnoj priči otac se pojavljuje uistinu retko. Spominje ga samo kao prvi izvor zadirkivanja i ruganja na račun težine, a od 2013. godine konačno su prekinuli svaki kontakt. Kao pozitivci u njenoj životnoj priči ističu se, ipak, baka i deda, Kerolajn i Hulon Tadlok, kojima je posvetila neke od svojih tetovaža. Njena baka jednom je za medije izjavila: ''Nama je neverovatno dokle je ona stigla. To je fenomen. Mi smo toliko ponosni na nju. Učinila je dobro samoj sebi i znamo koliko je skupo platila svoj dolazak tamo. Bilo joj je teško kao devojčici. Morala je da prođe puno toga.''

Htela da proslavi rođendan u klubu: Zabranili su joj ulaz, a razlog je sraman! (FOTO)

Kada je ona imala samo 10 godina, Tesinu majku upucao je tadašnji dečko. Nakon dva pucnja u glavu i borbe za život, majka Bet je morala iznova da uči da hoda i priča, a uz nju je stala samo Tes i njen brat. Iako njihova baka tvrdi da su deca u vreme strašnog incidenta bila s biološkim ocem, ipak je reč o još jednoj stravičnoj traumi od koje su se dugo oporavljali. Mnogo više od dve i po godine, koliko je u zatvoru proveo napadač.

Zlostavljanje u školi samo je jedno od teških poglavlja njenog života. Ozbiljni problemi počeli su već u petom razredu osnovne škole kada su je vršnjaci zadirkivali zbog težine i bledog tena, a sa 17 godina više nije mogla da izdrži. Započele su ozbiljne pretnje smrću zbog kojih je odlučila da napusti školovanje.

Večita inspiracija punijim damama: Najlepše odevne kombinacije fatalne Ešli Grejam! (FOTO)

Da stvar bude još gore, Tes je nedavno priznala da je preživela dva silovanja za koja, u to vreme, uopšte nije shvatila da su zapravo silovanja. ''Prvi put sam ga pustila da to učini, ali bilo mi je rečeno da nemam izbora. Zato nisam shvatila da je to silovanje. Drugi put se dogodilo u njegovom dnevnom boravku i on je počeo da mi se približava. Nisam htela da se to dogodi, rekla sam ''ne''. Ali opet se dogodilo.'' - ispričala je za Cosmopolitan. Svoju je priču je zapravo podelila kako bi se pridružila pokretu #MeToo te dodala: ''Da sam barem znala da o tome smem da govorim, da sam barem znala da nisam ja kriva!''

Intimna ispovest žene koja je zaludela svet: Drogirala sam se i spavala sa pogrešnim muškarcima sa samo 17 godina!

Njeno zdravlje neprestano podstiče rasprave. Brojni se tako ''brinu'' o njenom holesterolu i krvnoj slici. ''Govoreći ljudima da sam zdrava i da redovno idem kod doktora, čini se da samo podstičem napade na veća tela i ideju onoga kako bi zdravo telo trebalo da izgleda. Realno, nikome ništa ne dugujem i ne moram se pravdam govoreći jesam li zdrava ili nisam. To nije ničiji posao!'' - rekla je u jednom od brojnih izjava povodom spomenutih kontroverzi. Među brojnim napadima na Tes, u poslednje vreme istakao se onaj britanskog novinara Pirsa Morgana koji se osvrnuo na Tesinu pojavu na naslovnici Cosmopolitana. Novinar je optužio Tes da debljinu čini lažno glamuroznom. Na koncu je, pre svega nekoliko dana, odveo bizarne napade na nov nivo. Ponudio je Tes da, s obzirom na to da i on ima pokoji kilogram viška, zajedno odu na dijetu. ''Ona trenutno ne mršavi jer joj ljudi plaćaju da bude morbidno gojazna. Mislim da sam dobar prema njoj. Možda se vama čini da nisam, ali ja mislim da jesam'' - objasnio je.

Umesto da krije obline, ona ih naglašava: Zašto pred ovom ženom kleče muškarci! (FOTO)

Za razliku od fizičkog, njeno mentalno zdravlje retko se spominje i ne dovodi se u pitanje. Tes je za Cosmopolitan priznala kako se sve do nedavno nalazila ''u najgorem mentalnom stanju ikad''. Tada je otvoreno priznala da nikada u svom životu nije imala više kilograma, ali ni više ljubavi prema samoj sebi. Na kraju je dodala da bi bilo lepo da se toliko volela dok je bila pedesetak kilograma lakša.

Na kraju, priča ipak ima lep kraj. Tes je, nakon mnogo teških dana, napokon uspela da stane na noge i to je krunisala naslovnicom magazina. Nadajmo se da je, bez obzira na zle jezike, došlo vreme da bude srećna i ispunjena te istinski uživa u životu.

Iskru mrzi modni svet jer bojkotuje rigorozne dijete: Ona je žena sa pravim oblinama! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs