Poslušajte savete

Odeća koja nikako ne ide uz štikle: Ova modna pravila ne smete da kršite!

Možda ste veliki fan udobnih patika i generalno ravne obuće, ali sigurno ne možete negirati moć dobrih cipela sa visokom potpeticom

Moda
Autor:
Odeća koja nikako ne ide uz štikle: Ova modna pravila ne smete da kršite!
Foto: Shutterstock

Da, kada ih nosite na pravilan način i uz dobru odevnu kombinaciju. Zato smo odlučili da na jednom mestu okupimo savete modnih stručnjaka koji su savetovali da uz visoke potpetice ne treba da nosimo sledeću odeću...

Teksas šorts

Verujemo da su vaše duge noge u ovom stajlingu glavne zvezde, ali da biste ih istakli na elegantniji i ženstveniji način, nabolje je da uz ovakav šorts obujete ravne sandale sa kaišićima ili plitke patike. Ako baš želite da dodate malo visine, to učinite uz sandale na platformu i opuštenu, lepršavu majicu.

Mini suknja i cipele na platformu

Prvo, kratke suknje je teško držati na mestu (stalno se dižu, pomeraju u stranu...), a kada dodate još nekoliko centimetara u kojima ćete biti nestabilni – razne situacije se mogu desiti. Zato neka vam ovo pravilo uvek bude u glavi - uz mini suknje nosite ravnu obuću, a uz midi i maksi, obuću sa potpeticom.

Najčešće greške kod kupovine sandala: Kako da uvek odaberete udobnu obuću!

foto: Shutterstock

Zvoncare i obuća sa otvorenim prstima

Iako pantalone sa širokim nogavicama uz štikle vizuelno izdužuju noge do neverovatnih razmera, ipak morate paziti. Platforme sa kaišićima ili obuća sa ravnom platformom su najbolja opcija jer će izbalansirati širinu nogavica, dok sa druge strane otvoreni prsti na cipelama uz ovakve pantalone više nisu u modi - nikako!

Helanke ili trenerka i bilo koje potpetice

Ako vaš donji deo stajlinga "govori" teretana, onda vaša obuća ne treba da izgleda kao da ste krenuli u provod. Sportski trend je možda "in", ali je ova kombinacija već neukusna.

A ono što je najvažnije od svega, jeste da ne nosite cipele koje vam nisu udobne! Ma koliko god vam se sviđale, one će vam samo uništiti veče.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs