Spremite se za leto

Najčešće greške kod kupovine sandala: Kako da uvek odaberete udobnu obuću!

Ako te na kraju dana cipele ne žuljaju, veće su šanse da te neće žuljati ni na kasnonoćnom provodu

Modni saveti
Autor:
Foto: Shutterstock

Prave cipele čine nas još atraktivnijima, seksepilnijima, privlačnijima…

 

Međutim, ako sasvim ne odgovaraju tvom stopalu, i pogotovo ako su na visoku petu, ponekad ih nije lako nositi – posebno na duže vreme. Ali, ako ćeš se držati nekih jednostavnih pravila, verovatnoća da ćeš pronaći udoban par za sebe mnogo je veća – stoga pripazi na ovih pet čestih grešaka pri kupovini svojih novih sandala.

 

1. Kupuješ sandale ujutru

 

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od celodnevnog hodanja. Ako te na kraju dana cipele ne žuljaju, veće su šanse da te neće žuljati ni na kasnonoćnom provodu. 

 

2. Ne obraćaš pažnju na materijal

 

Obuća od prave kože ima prednost - jer se prilagođava obliku stopala za vreme kretanja te po toploti i vlažnosti. Cipele od jeftine veštačke kože i polietilena „ne predaju i prilagođavaju“ se tako lako pa često pritiskaju i neudobne su. Ako baš neko ne želi cipele od prave kože, treba da pazi na to da su cipele napravljene od kvalitetnije veštačke kože ili tkanine.

 

15 ključnih komada za leto: Izgledajte kao filmska diva! (FOTO)

foto: Shutterstock

3. Ne trčiš i skačeš u cipelama u radnji

 

Možda zvuči glupo, ali zaista je korisno pri isprobavanju sandala malo trčati i skakati u njima. Tako ćeš videti da li spadaju sa stopala ili te ipak stežu.

 

4. Ne obuješ i skineš/ sandale barem pet puta

 

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je takođe vrlo korisno. Tek više puta ponovljenim navlačenjem obuće pokazaće se mesta koja će kasnije žuljati.

 

5. Ne pitaš prodavačicu za savet

 

Samo ti prodavačica može reći je li materijal kasnije „dobar“ ili nije. To ti može biti itekako od pomoći, pa se nemoj ustručavati da pitaš!

 

 

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...