Dobro pazite

Samo jedan detalj može sve da uništi: 5 razloga zašto i u najlepšim odevnim kombinacijama ne izgledate lepo! (FOTO)

Za dnevne kombinacije, sve komade kraće od kolena kombinujte uz ravne cipele, baletanke, bele patike i bajkerske čizme, nikako uz visoke štikle

Moda
Autor:
Samo jedan detalj može sve da uništi: 5 razloga zašto i u najlepšim odevnim kombinacijama ne izgledate lepo! (FOTO)
Foto: Profimedia

Postoji nekoliko modnih grešaka koje se lako potkradu čak i najstilizovanijim damama, a mogu da upropaste ceo stajling.

Sledećih 5 izbegavajte u širokom luku:

Pogrešna dužina pantalona

Čak i toliko sitan detalj poput predugog ruba pantalona može i te kako da naruši čitav izgled kombinacije, zbog čega izgledate niže i neurednije nego što jeste. Rešenje je super jednostavno - sve eventualno predugačke pantalone dodatno skratite i prilagodite svojoj visini kod krojača! Generalno pravilo kaže da ravno krojene pantalone treba da završavaju tačno na gležnjevima, dok sve pantalone širih nogavica treba da budu nešto duže.

Zašto izgledate i do 10 godina starije: Fatalne greške sa garderobom! (FOTO)

Pogrešne cipele za dužinu pantalona ili suknje

Mini suknja ili mini haljina u kombinaciji sa super visokim štiklama može da izgleda previše mladalački, pa čak i vulgarno, pogotovo kada se radi o dnevnoj kombinaciji. Rešenje? Sve komade kraće od kolena kombinujte uz ravne cipele, baletanke, bele patike i bajkerske čizme. Kada imate nešto dužu haljinu ili suknju, možete da ponesete i nešto višu štiklu, jer će kombinacija tako i dalje izgledati elegantno i uredno.

A post shared by Hallie Swanson (@halliedaily) on

Previše modnih dodataka

Ogrlice su divne, upečatljive jakne još lepše, a ukrasi za kosu apsolutno vladaju 2018. godinom. Međutim, kada nosite sve odjednom, stvari mogu da odu nizbrdo jako brzo. Jednostavno, jedan modni dodatak skinite sa sebe, čak i dva. Ponekad je manje zaista više.

Komplet koji nikada neće izaći iz mode: Amal Kluni u Šanel kostimu! (FOTO)

Skrivanje linije tela u prevelikoj odeći

Mislite da će višestruki slojevi pomoći da sakrijete nedostatke i da ćete izgledati mršavije? Upravo ti isti slojevi čine vas vizuelno još širom. Najbolji izbor je odeća koja prati liniju telo i obavezno treba da naglasite struk.

Pogrešan grudnjak Možda nosite loše postavljeni grudnjak koji kreira neprirodne pregibe, možda nosite premali, a možda i preveliki broj. Poenta je svakako ista: loš grudnjak može da uništi izgled vaše komnbinacije. Rešenje? Napokon pronađite broj i model koji je idealan baš za vas!

Plava košulja: Modni klasik koji nosimo i ove sezone, ali na malo drugačiji način! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs