TREND

ONE SU UVEK MALO ISPRED NAS: Ovakve naočare nose ITALIJANKE ovog leta! Jedan model nikad neće izaći iz mode! (FOTO)

Italijanke su nekako uvek korak ispred nas.

Moda
Autor:
ONE SU UVEK MALO ISPRED NAS: Ovakve naočare nose ITALIJANKE ovog leta! Jedan model nikad neće izaći iz mode! (FOTO)
Kjara Feranji, Foto: Profimedia

Sunčane naočare svakodnevni su dodatak tokom cele godine, ne samo kod modno osvešćenih žena već i onih koje paze na zdravlje očiju – kvalitetne naočare štite ih od UV zraka.

Kad je reč o osvešćenosti, Italijanke su često ispred nas. Uvek su na tragu najnovijih trendova, a kada je stil u pitanju, verojatno uz rame Francuskinjama, piše Miss7.

Nije slučajno što veliki modni dizajneri poput Donatele Versaće ili Đorđa Armanija, te ikone stila poput Sofije Loren i Monike Beluči, dolaze iz zemlje u kojoj je „la dolce vita“, odnosno uživanje u životu, itekako važna stvar.

Evo kojih 5 modela okvira najviše vole i nose italijanske influenserke.

Povratak 70-ih

Trend 70-ih ne odražava se samo na odeću, nego i na stilove sunčanih naočara. Kao i prošle godine, retro je na prvom mestu. A retro sunčane naočare mogu se naći i na modnim pistama dizajnera kao što su Luj Viton, Dolće i Gabana i Dior. Za aktuelne modele važi – što veće to bolje. Okviri mogu biti potpuno okrugli, sa zaobljenim ivicama ili čak s pravim uglovima. Žuto-zlatna ili zelenkasta stakla osiguravaju vrhunski izgled sedamdesetih.

Mačkasti okviri

Vratio se oblik sunčanih naočara koji podseća na mačje oči. Italijanke ih nose u suptilnijoj verziji. Dok su pre nekoliko godina još uvek bili popularni zaista veličanstveni modeli sa širokim okvirima, sada težimo uskim staklima i jednostavnim okvirima u zlatnoj ili srebrnoj boji.

Šareno, šarenije…

Neki to vole šareno! To je takođe moto italijanskih ikona stila. Diskretne modele menjaju za obojene. Zelena, crvena, plava – s ovim trendom nema granica tvojoj mašti. Vrlo su popularne nešto uže naočare ili oblici mačjih očiju. Skladno izgleda i kada se boja tvojih naočara odražava u odevnoj kombinaciji.

Kompletnom modnom scenom su zavladale jarke boje, od cipela preko sakoa, pa do sunčanih naočara!

Bele s mega staklima

Oni kojima se ne sviđa baš jako šareno, takođe će profitirati s ovim trendom sunčanih naočara. Beli okviri vrlo su popularni kod Italijanki. A ako izaberemo takav mega model s velikim staklima, poput Kjare Feranji, onda je i za tako jednostavnu boju potrebna hrabrost. Ipak, naočare su prava meka za oči koje jednostavnoj odevnoj kombinaciji mogu dodati dobar deo dramatičnosti.

Uske

Iako italijanska moda važi za onu koja se fokusira na ženstvenost, senzualnost i dramatičan izgled, modni blogeri posebno vole oštar izgled sunčanih naočara. Model koji podseća na Matriks odmah daje tvom autfitu nešto skroz kul. Sjajna stvar je što je ovaj trend naočara zapravo super jednostavan: crni modeli s tamnim staklima su popularni – ali ipak daju „vau“ efekat.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs