obavezno pročitajte

Kraj jedne ere: Najmoćnija žena modnog biznisa napušta Vog?

Sve su glasnija šuškanja kako ozloglašena Ana Vintur ovog leta planira da odstupi s pozicije glavne urednice američkog izdanja magazina Vog - funkcije koju je obavljala punih 30 godina

Moda
Autor:
Kraj jedne ere: Najmoćnija žena modnog biznisa napušta Vog?
Ana Vintur, Foto: Profimedia

Prema medijskim napisima, 68-godišnja urednica odlazi iz Voga i medijske kompanije Konde Nast, u kojoj je obavljala funkciju umetničke direktorke od 2013. godine. Odstupanje s navedenih pozicija Ana namerava da realizuje nakon venčanja 30-godišnje ćerke Bi Šafer u julu.

Iako brojni izvori insistiraju na tome da je Aninom vremenu u medijskoj kompaniji Kond Nast došao kraj, kompanija je odbacila glasine, ali poricanje Konde Nasta nije zaustavilo dalja nagađanja javnosti.

8 najvećih tajni lepote naših baka: Prirodni recepti koji uklanjaju bubuljice, ožiljke i bore

foto: Profimedia

Osim glasina o Aninom odlasku iz Voga, pojavile su se i one o zameni. Izvori tvrde da bi na njeno mesto uskoro mogao da dođe 46-godišnji Edvard Eninful, uprkos činjenici da je nedavno postao glavni urednik britanskog izdanja magazina.

Modni vodič Ane Vintur: Pravila dame koja diktira modne trendove! (FOTO)

foto: Profimedia

Eninfulu nije nikakva nepoznanica preuzimanje visoke pozicije nekog iskusnog modnog veterana, a to je potvrdio postavši novi urednik britanskog Voga, pri čemu je zamenio dotadašnju urednicu Aleksandru Šulman, koja je vođenju britanskog izdanja modne biblije posvetila 25 godina života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs