Potpuni vlasnik svoga imena

Veliki povratak: Stela Mekartni otkupila samu sebe! (FOTO)

Njena proizvodnja koristi obnovljive izvore energije, materijali koje koristi za izradu odeće su u većini slučajeva organski, a pravo krzno i koža su potpuno zabranjeni

Moda
Autor:
Veliki povratak: Stela Mekartni otkupila samu sebe! (FOTO)
Foto: Profimedia

Zvanično je potvrđeno da je britanska dizajnerka Stela Mekartni ponovo otkupila pedeset posto kompanije koja nosi njeno ime i tako postala jedini vlasnik brenda koji je punih sedamnaest godina bio u delimičnom vlasništvu luksuznog konglomerata – Keringa.

Prva promena koju Stela Mekartni uvodi je premeštanje modnih revija iz Pariza u London, a principi poslovanja i dalje ostaju isti.

Životna priča Mijuči Prade: Od pantomimičarke do najpriznatijeg živog modnog dizajnera!

foto: Profimedia

Ono po čemu se Stela oduvek izdvajala iz Kering grupe je njena posvećenost borbi za zaštitu životinja i okoline, korišćenju prirodnih materijala i održivom razvoju. Njena proizvodnja koristi obnovljive izvore energije, materijali koje koristi za izradu odeće su u većini slučajeva organski, a pravo krzno i koža su potpuno zabranjeni. Upravo je Stela Mekartni velikim delom zaslužna za pozitivan trend velikih modnih kuća koje prestaju da koriste materijale koji podržavaju okrutnost nad životinjama.

Stela je sama priznala da proizvodnja njene odeće postaje sve skuplja i zahtevnija, ali taj trošak kupcu nije vidljiv i ona i njeni radnici su ti koji osete promene, ali pristaju na manju zaradu, ako ona znači promovisanje pozitivnih vrednosti u koje veruju. Povlačenjem iz Keringa, dizajnerka je svima dala do znanja da ta prividna briga o životinjama kroz zabranu pravog krzna nije dovoljna, te da u savremenom svetu pravi etički brendovi mogu opstati samostalno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs