Obratite pažnju

Obucite se u skladu sa svojim godinama: 5 stvari zbog kojih izgledate smešno, nezrelo i zastarelo!

Prvo i osnovno pravilo za dobar stil

Moda
Autor:
Obucite se u skladu sa svojim godinama: 5 stvari zbog kojih izgledate smešno, nezrelo i zastarelo!
Foto: Shutterstock

Ponekad znamo da padnemo u zamku nošenja odeće koja nije prikladna za naše godine, a sve zbog toga kako bismo izgledali mlađe.

Ako uvek želite da izgledate moderno, nemojte slepo da sledite trendove koji ne odgovaraju vašem tipu tela i starosnom dobu. Treba znati koji su modni izrazi prikladni za vaše godine, a koje treba preskočiti!

1. Još uvek kupujete u prodavnicama prvenstveno namenjenim tinejdžerima

Odeća koju tinejdžeri nose nije odeća koju treba i vi da nosite, i obrnuto. Uz to, njihov način života razlikuje se od vašeg. Trendovi su otvoreni za različite interpretacije raznim generacijama. Način na koji mladi nose leopard desen na majicama ili pantalonama, a koji i vi slučajno volite, ne znači da bi trebalo odmah da ga nosite. Ako baš ne možete da odolite, umesto leopard pantalona, radije odaberite manje upadljive patike ukrašene ovim desenom.

Žena od stila više nikad neće ovo da obuče: Trendovi kojima smo rekli zbogom! (FOTO)

A post shared by (@ultreschic) on

2. Vaš ormar je pun smešnih natpisa na majicama Razmislite o stvarnoj poruci koju prenosite i prvi utisak koji stvarate. Naglasiti majicama s natpisom da imate smisao za humor nije uvek dobra ideja. Ako želite da ljudi misle da ste pribrani, kreativni, snažni, to možda možete da učinite pomoću unikatnih i otkačenih komada nakita.

Melanija Tramp i u svakodnevnoj kombinaciji izgleda moćno: Evo kako joj je to uspelo! (FOTO)

3. Želite da pokažete puno kože Ne, ovde nije reč o stidu zbog svoga tela. Ako želite da ga pokažete, postoje načini na koje to možete da učinite tako da izgleda senzualno, ali i prikladno. Prvo odaberite samo jedan deo tela koji želite da pokažete. Ako imate haljinu niskog reza, neka vam gornji deo bude duži. Ako imate kratki top, ne pokazujte pupak i uparite ga s dugim pantalonama ili efektnom jaknom. Rukavi izrađeni od prozirnog materijali još uvek su seksi, a odaju utisak pokrivenosti.

Modni eksperti otkrivaju: Ovih šest trendova obeležiće 2018!

A post shared by Klara (@klarabellle) on

4. I dalje se oblačite kao pre 10 godina Najbrži način da izgledate starije jeste da nosite nešto zastarelo, osim ako je reč o vanvremenskom komadu odeće, poput klasičnog sakoa. Ažurirajte svoj ormar svakih nekoliko sezona.

Brižit Makron: Stilsko pravilo koje prva dama Francuske uvek poštuje! (FOTO)

5. Još uvek ste buntovni i to pokazujte odećom Možete ostati verni tome ko ste bez imidža buntovnog tinejdžera. Ali, ako baš želite, učinite to preko vikenda, a ne tokom nedelje kada odlazite na posao. Ako želite da nosite pocepane farmerke koje su u trendu, zadržite rezove minimalno na kolenima, a zatim pantalone kombinujte sa prikladnom jaknom.

Zašto je Džulija Roberts neprikosnovena modna ikona: Celog života prati samo jedno pravilo! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs