Pogledajte

5 najbolje odevenih žena svih vremena: Za njih nikada niste čuli! (VIDEO)

Slavni američki magazin Vanity Fair na svoju listu najbolje odevenih žena svih vremena uvrstio je i dame koje su svojim stilom obeležile period u kojem su živele, ali njihova imena i status modnih ikona mnogima su nepoznati

Moda
20:09h Autor:
Volis Simpson, Foto: Profimedia

 

U nastavku saznajte više od pet najbolje odevenih žena na svetu za koje nikada niste čuli:

 

1.Žaklin de Ribs

 

Aristokratkinja, dizajnerka i filantropist utelovljenje je žene sa stilom. Cenjena parižanka bila je neustrašiva u svom modnom odabiru, unikatna i nikada nije izgledala poput drugih. Većina njene garderobe bila je sastavljena od odeće koju je sama dizajnirala.

 

Kreacije visoke mode velikih modnih majstora poput Diora često bi razrezala i prekrojila u nešto novo i neviđeno.

 

Nakon pet nominacija 1962. godine uvrštena je na međunarodnu listu najbolje odevenih osoba svih vremena. Od odeće koju je nosila poznatiji je samo njen profil. Njime je bio fasciniran i slavni američki modni fotograf Ričard Avedon koji je nakon jednog snimanja rekao: "Žalim žene koje imaju manji nos od Žaklin de Ribs".


Lepota žene je u njenim očima, jer su ona vrata njenog srca: Ovako je govorila Odri Hepbern!

 

2. Mona Bismark

 

Osvrćući se na njenu srebrnkastu kosu i plave oči, fotograf Sesil Biton prelepu Monu nazvao je boginjom od kamena i kristala.

 

Poznata pripadnica visokog društva prva je amerikanka koja je ponela titulu najbolje odevene žene na svetu, a na međunarodnoj listi najbolje odevenih osoba svih vremena nalazi se od 1958. godine.

 

Obožavala je odeću španskog dizajnera Kristobala Balensiage. Legenda kaže da se Mona zatvorila u svoju sobu i plakala tri dana kada je modni velikan otišao u penziju. Utehu (i odeću) pronašla je kod dizajnera kojem je Balensijaga bio idol, legendarnog Huberta De Živanšija.

 

Prokleta lepota Brižit Bardo: Skandalozan život, razvodi i bolna trudnoća! (FOTO)

 

3. Polinde de Rotšild

 

Spisateljica i modna dizajnerka poreklom je bila Amerikanka, a rodila se 1908. godine u Parizu. Bila je izuzetno visoka za ono vreme i volela je odevne komade koji su u centar pažnje stavljali njene duge noge.

 

Radila je kao modna stilistkinja za pripadnice visokog američkog društva, a nakon udaje za prvog supruga preselila se na Majorku gde je otvorila butik.

 

Potom je u Parizu i Londonu radila sa slavnom modnom dizajnerkom Elsom Šjapareli. Nikada joj nije bilo važno šta će ljudi misliti o njoj, a takav stav očitovao se i u njenom zanimljivom modnom stilu koji su svojevremeno nazivali i čudnim.

 

Na međunarodnoj listi najbolje odevenih osoba svih vremena nalazi se od 1969. godine.

 

 

 

4. Gloria Ginis

 

Život ove dame obavijen je velom misterije. Rođena je 1908. godine u Meksiku, a njen uspon među najpoznatije pripadnike visokog društva započinje udajom za 27 godina starijeg preduzetnika Džakobusa Šoltensa.

 

Udavala se još tri puta, poslednji 1951. godine za britanskog političara i bogataša Tomasa Ginisa, a tada se pričalo se da je radila kao vojna špijunka.

 

U to vreme ideal ženske lepote predstavljale su putene plavuše zbog čega se crnokosa vretenasta Meksikanka isticala svojom egzotičnom pojavom.

 

Kristobal Balensiaga prozvao ju je najelegantnijom ženom koju je ikada odevao, a za njenu garderobu brinuli su se i modni čarobnjak Kristian Dior, Hubert de Živanši, francuski majstor Iv San Loren kao i mnogi drugi modni velikani.

 

5. Barbara Bejb Pejli

 

Gospođa Pejli imala je samo jednu manu - bila je savršena, zapisao je u svoj dnevnik književnik Truman Kapoti. Bejb Pejli rođena je 1915. godine u Bostonu pod imenom Barbara Kušing. Zaljubljenica u lepu odeću počela je 1938. godine raditi kao modna urednica u američkom Vogu. Zahvaljujući toj poziciji imala je pristup najboljoj dizajnerskoj odeći.

 

Magazin Time već ju je 1941. godine proglasio drugom najbolje odevenom ženom na svetu.

 

Prvo mesto otela joj je – Volis Simpson.

 

Šest godina kasnije udala se za Vilijama Pejlija, bogatog osnivača američke TV mreže CBS koji ju je uveo u visoko društvo.

 

Nazivali su je američkom boginjom, obožavali zbog manira i urođene pristojnosti, a njen stil obeležila je besprekorna elegancija.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs