Poznati srpski kreator pomaže mladim kreativcima

Igor Todorović inicirao je multikulturalnu saradnju beogradskih i italijanskih škola

Moda
17:02h Autor:
Foto: Promo

Jedan od najcenjenijih srpskih modnih kreatora Igor Todorović, prikazao je neke od svojih radova u Jugoslovenskoj kinoteci, u okviru Festivala italijanskog filma.

foto: Prormo / Ana Krbanjević i Aleksa Bukvić

Italijanska delegacija, u kojoj je i nagrađivani reditelj Paolo Đenoveze, autor blokbastera "Potpuni stranci", kao i brojni umetnici, filmski i modni stvaraoci, bili su puni hvale za Todorovićeve modne kreacije, izložene zajedno sa radovima čuvene modne kuće Gattinoni.

foto: Promo / Ana Krbanjević i Aleksa Bukvić

Naš kreator iskoristio je ovaj skup italijanskih i srpskih kreativaca i biznismena, ne samo kako bi promovisao svoj rad, već i kao priliku za jednu korisnu inicijativu. Todorović, koji je završio najprestižniju rimsku Akademiju visoke mode Koefija, inicirao je saradnju naših škola u kojima se uči italijanski jezik sa školama u Italiji, u cilju unapređenja saradnje i otvaranja novih mogućnosti za mlade kreativne ljude iz Srbije.

foto: Promo / Ana Krbanjević i Aleksa Bukvić

"Kao neko ko se školovao u Rimu nekako je logično da se uključim u ovu inicijativu i koliko je moguće podržim. Spoj mog rada i rada kuće "Gattinoni" koji su predstavljeni jedno je divno poređenje velikog potpisa Gattinoni i mog dosadašnjeg rada.

foto: Promo / Ana Krbanjević i Aleksa Bukvić

Pored toga, susret sa Paolom Đenovezeom i brojnim ljudima iz sveta filma i televizije otvara mogućnosti saradnje na različitim kreativnim poljima u Italiji kojima se unapred radujem. Takođe, moja lična želja da približim mogućnosti da se naši mladi kreativni ljudi nađu u Italiji i upoznaju se svojim kolegama i razvijaju svoje ideje šire od produkcija gde žive. Otuda i inicijativa da se III gimnazija u kojoj se uči italijanski i Dizajnerska škola u Beogradu uključe u jednu multikulturalnu saradnju sa školama u Italiji", kaže Igor Todorović.

foto: Promo / Ana Krbanjević i Aleksa Bukvić

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...