Pogledajte

Kakve torbe i čizme! Britanski brend izdominirao na Nedelji mode u Londonu! (FOTO)

Najveći kvalitet Malberi kolekcije je u detaljima - kožnim čizmama, savršenim stejtment torbama u jarkim nijansama ljubičaste, narandžaste, crvene i plave
Moda
13:08h Autor:
Kakve torbe i čizme! Britanski brend izdominirao na Nedelji mode u Londonu! (FOTO)
Foto: Reuters / Neil Hall
1 / 7 Foto: Reuters / Neil Hall

Britanski brend je opet pokazao kako su u aksesorajz igri glavni, bar na britanskom tlu! Jedini koji još mogu da im pariraju su njihova večna konkurencija i ipak daleko uspešniji - Barberi.

Svesni toga, ljudi ispred Malberija (Mulberry), na čelu sa kreativnim direktorom Džonijem Kokom sav su novac stavili na modne detalje i klasične britanske tartan dezene, i ako nas pitate - za sada imaju najbolju prolaznu ocenu na Nedelji mode u Londonu, piše Elle.rs.

Foto: Reuters / Neil Hall
Foto: Reuters / Neil Hall

Ali dobro, ni Roksi nije bila, kao i pomenuti Barberi. Elem, vratimo se Malberiju.

Opšte je poznato koliko se britanski brendovi oslanjaju na tradiciju i kostime iz sopstvene istorije/običaja. Zato smo u najnovijoj Malberi kolekciji videli veliki broj modela dizajniranih kao svojevrstan omaž prepoznatljivom smeđem karo dezenu koji i dalje krasi gospodska engleska odela, ali i ogrtače inspirisane konjičkom uniformom. Za glavnu inspiraciju, ipak, nije poslužila klasična atmosfera britanskih cantri kućica, već sedamdesete.

Najnovija Dolče i Gabana kolekcija: Mnoštvo boja, ukrasi, obuća sa krznom i torbe! (FOTO)

Foto: Reuters / Neil Hall
Foto: Reuters / Neil Hall

"Istražili smo sopstvenu arhivu, posebno period iz sedamdesetih, te većina printova se oslanja na već prikazane dezene, samo u modernijoj, drugačijoj interpretaciji, pa možemo slobodno da kažemo kako je prolećna kolekcija omaž našem nasleđu," izjavio je Džoni Koka nakon revije koja je privukla veliku pažnju influansera i urednika.

Modna lekcija Šeron Stoun (58): Za dobar izgled ne treba da budete ni mladi, ni goli! (FOTO)

Foto: Reuters / Neil Hall
Foto: Reuters / Neil Hall

Upravo smo taj utisak i imali - sve je već viđeno, a opet novo. Tome je najviše doprinela proporcija, odnosno ogromni krojevi koji su dominirali na modelima haljina, prsluka, ogrtača kojima su kontrirali modeli vunenih suknji A kroja i svilene bluze.

Ipak, najveći kvalitet kolekcije je u već pomenutim detaljima - kožnim čizmama, savršenim stejtment torbama u jarkim nijansama ljubičaste, narandžaste, plave.

Preostale fotografije pogledajte u galeriji ispod teksta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs