Poznati italijanski dizajner osvaja Holivud

Đorđo Armani: Veliki modno-filmski poduhvat

Novi film Džodi Foster i Met Dejmona je poslastica za ljubitelje naučne-fantastike, ali i za modne sladokusce i fanove rada modnog genija
Moda
14:58h
Đorđo Armani: Veliki modno-filmski poduhvat

Iako je nedavno napunio 79 godina, legenda italijanskog modnog dizajna, Đorđo Armani (Giorgio Armani) je ove godine rešio da osim crvenih tepiha, osvoji i holivudske filmove.

Najpre je radio na filmu Paranoja (Paranoia), u kom glume Geri Oldman (Gary Oldman), Amber Herd (Amber Heard) i Ričard Drajfus (Richard Dreyfuss), a sada je na red došao naučno-fantastični film Raj (Elysium), za koji sam kaže da je predstavljao veliki izazov. Glavnu ulogu u filmu glumi Armanijeva prijateljica i glumica kojoj se divi, Džodi Foster (Jodie Foster), a dizajner je izjavio da je oduševljen načinom na koji je Fosterova iznela njegove futurističke kreacije. On dodaje da su kostimi, iako snimani za film čija radnja je smeštena u 2154. godinu, uz Džodi dobili vanvremensku notu, a kako se radi o tipično Armani bojama: sivoj i teget plavoj, ovaj film je već osvojio simpatije i onih koji nisu fanovi ovog žanra.

Druga vest koja je oduševila Armanijeve fanove je novi parfem Si, koji u beloj košulji i sa ležrenim plavim loknama reklamira Kejt Blanšet (Cate Blanchett).

Popularna glumica je u martu ove godine potpisala ekskuzivan ugovor sa modnom kućom Đorđa Armanija za neverovatnih 10 miliona dolara. Ovo je prva u nizu reklama dvoje prijatelja, a ako i ostale budu ovakve, Armanijevo oštro oko ponovo nije promašilo, jer je čitav modni svet oduševljen fotografijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs