Dama sa stilom

Po uzoru na Amal Kluni: 7 tajni stila sa kojima svaka žena može da izgleda bolje! (FOTO)

Amal Kluni zna da se prilagodi novim trendovima, ali i da ih podredi svom izgledu, ukusu i modnim željama
Moda
12:38h Autor:
Po uzoru na Amal Kluni: 7 tajni stila sa kojima svaka žena može da izgleda bolje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Slavna advokatica za ljudska prava u relativno kratkom vremenu pod svetlima reflektora izgradila je prepoznatljiv stil koji odiše elegancijom i ženstvenošću. Amal Kluni zna da se prilagodi novim trendovima, ali i da ih podredi svom izgledu, ukusu i modnim željama.

1. Crno-bela kombinacija je uvek dobra ideja

Bez obzira da li bira poslovne kostime, ležerna izdanja za svaki dan ili glamurozne haljine za neki svečani događaj, Amal zna da s crno-belom kombinacijom ne može da pogreši. Ovaj spoj takozvanih ne-boja je odličan izbor kad ne znate šta biste obukli.

Šik u svakoj prilici: Nosite crne pantalone na 3 načina! (FOTO)

2. Jarke boje se nose sa samopouzdanjem

Tamnoputoj slavnoj advokatici za ljudska prava odlično pristaju izrazito jarke boje poput crvene i žute, pa ih rado nosi u svečanim prilikama. Ali od odabira haljine u odgovarajućoj nijansi, još joj je važnije da iznese modne kombinacije sa samopouzdanjem.

Foto: AP
Foto: AP

3. Ne treba štedeti na modnim aksesoarima

Koordinacija modnih dodataka šalje poruku profesionalnosti i uglađenosti. Ne samo da uparena torbica i cipele izgledaju dobro, već i vama olakšava odgovor na ono večno pitanje: Šta obući za posao?

7 grešaka koje nijedna dama od stila ne pravi: Previše nakita, nošenje isključivo markirane odeće

4. Ne bojite se trendova

Amal prati modne trendove i prilagođava ih svojim željama. Visoki struk i široke nogavice modni je trend već nekoliko poslednjih sezona, a Amal zna da ovaj tip modela naročito pristaje visokim ženama izdužene figure, pa ga rado bira u neformalnim situacijama.

5. Odaberite kaput sa stavom

Amal zna da privuče poglede čak i kada je "zakopčana do grla". Ako u garderobi imate jedan dobar kaput koji mami poglede svojim krojem, dezenom ili bojom – ne morate da razbijate glavu šta ćete uz njega da obučete.

Ne bacajte novac na markirane stvari: 10 caka da vaša jeftina garderoba izgleda baš luksuzno!

6. Nijansiranje je ključ elegancije

Najlakši način da budete elegantni jeste da odaberete jednu boju koja laska vašem tenu i figuri i da obučete nekoliko modnih komada u sličnoj nijansi. Modno "nijansiranje" možete da razbijete aksesoarom u nekoj neutralnoj boji.

7. Naglasite individualni adut ženstvenosti

Svaka žena ima adut koji može da naglasi pametnim odabirom modnih komada i dodataka. Amal, na primer, obično prima komplimente na račun svoje svilenkaste kose, koju redovno nosi puštenu. Takođe, u prvi plan voli da stavi svoje noge, koje naglašava visokim petama, mini suknjama i haljinama.

Izdužite figuru: 6 saveta koji dodaju centimetre damama sitnije građe

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs