Omiljene štikle princeze Dajane se vraćaju na velika vrata: Udobne su, izdužuju noge, a evo kako da ih najbolje uklopite

Donosimo vam inspiraciju za jesen, kako da najbolje uklopite omiljene štikle princeze Dajane.

Moda
Omiljene štikle princeze Dajane se vraćaju na velika vrata: Udobne su, izdužuju noge, a evo kako da ih najbolje uklopite
Foto: Profimedia

Princeza Dajana bila je ikona stila čije modne odabire prate generacije. Jedan od njenih najprepoznatljivijih modnih izbora bile su elegantne štikle sa zatvorenim vrhom, stabilnom srednje visokom petom i nežnim kaišićima.

Ove štikle nisu bile samo deo njenog izgleda, već su postale temelj njene formalne garderobe, odražavajući njen sofisticirani, ali praktičan modni ukus. Sada, više decenija kasnije, ove klasične cipele ponovo osvajaju modni svet i postaju nezaobilazan deo stila za jesen/zimu 2024.

Princeza Dajana je osamdesetih i devedesetih godina često viđena u štiklama koje su bile suptilne, ali upečatljive. Njihov zatvoren vrh pružao je eleganciju i formalnost, dok je stabilna srednje visoka peta omogućavala udobnost tokom dugih dana punih kraljevskih obaveza. Ove štikle nisu bile samo za posebne prilike – princeza ih je nosila na brojnim događajima, od poseta humanitarnim organizacijama do gala večeri.

Delikatni kaišići dodavali su dozu ženstvenosti, čineći ove cipele pravim izborom za nekoga ko je hteo da spoji praktičnost i prefinjenost.

U to vreme, kada su se mnoge žene odlučivale za ekstremno visoke potpetice ili potpuno ravne modele, princeza Dajana je birala srednje visoku potpeticu koja je omogućavala stabilnost, ali i gracioznost. To je čini relevantnom ikonom stila čak i danas, kada se moda sve više okreće udobnosti uz očuvanje elegancije.

Povratak ovih prefinjenih štikli na modnu scenu otvara mnoge mogućnosti za stilizovanje. Savršeno se uklapaju sa različitim stilovima i kombinacijama. Za moderni izgled inspirisan princezom Dajanom, ove štikle najbolje je nositi uz midi haljine u pastelnim tonovima, klasične suknje visokog struka ili pantalone ravnog kroja.

Princeza Dajana
foto: Printscreen/Pinterest

Njihov minimalistički dizajn omogućava da ih uparite sa elegantnim blejzerima ili kaputima srednje dužine u neutralnim bojama poput bež, sive ili tamno plave.

Takođe, ove štikle su idealan izbor za svečanije događaje – jednostavne, a opet sofisticirane, mogu da podignu svaki aufit. Nosite ih uz svilu, saten ili kašmir kako biste dodali dozu luksuza, dok će delikatni kaišići na cipelama naglasiti vašu ženstvenost.

Za dnevne kombinacije, ove štikle se savršeno slažu sa pletenim haljinama ili elegantnim pantalonama.

Štikle koje je princeza Dajana nosila predstavljaju savršen spoj praktičnosti i elegancije, a njihov povratak na modnu scenu daje nam priliku da unesemo dašak kraljevske sofisticiranosti u svakodnevne kombinacije. Bilo da ih nosite na formalne događaje ili u opuštenijim prilikama, ove cipele će uneti prefinjenost i ženstvenost u vaš stil, podsećajući na neprolaznu lepotu i ikoničan stil princeze Dajane.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs