Boja koja će definitivno biti u svim izlozima ove jeseni, stoji savršeno: Trendseterke je već imaju, izgleda svetski

Elegancija odšie ovom bojom, a sigurno je da držite korak sa trendovima i modom ove jeseni.

Moda
Autor:
Boja koja će definitivno biti u svim izlozima ove jeseni, stoji savršeno: Trendseterke je već imaju, izgleda svetski
Foto: Shutterstock

Jesen je savršeno doba godine da osvežimo svoj garderober i unesemo sve toplije nijanse koje nam sezona donosi. Polako se opraštamo od vedrih, letnjih tonova i preusmeravamo pažnju na paletu jesenjih boja koje donose osećaj udobnosti, ali i sofisticiranosti. Priroda se menja, a sa njom i naš stil. Kako se listovi polako boje u zlatne, narandžaste i crvene tonove, tako i moda preuzima te tople, zemljane nijanse, dajući nam priliku da budemo u harmoniji sa okruženjem.

Žena, Devojka, Sreća, Jesen
foto: Shutterstock

Iako postoji mnogo boja koje se vezuju za jesen – senf žuta, maslinasto zelena, tamno braon – ove sezone jedan ton definitivno dominira. Ako obratimo pažnju na to kako se ljudi oko nas oblače ili zavirimo u svet mode putem društvenih mreža, nemoguće je ne primetiti da je bordo, poznata i kao burgundi, preuzela primat. Ova bogata, duboka nijansa crvene boje postala je neosporni favorit među modnim entuzijastima i dizajnerima.

Bordo boja, ime koje potiče od francuskog vina "Bordeaux," u modnom svetu odavno nosi sa sobom konotacije elegancije i luksuza. Ona je svestrana, dovoljno neutralna da se lako kombinuje s drugim bojama, ali i dovoljno upečatljiva da bude dominantna tačka svakog stajlinga. Upravo je ta svestranost ključ njenog uspeha ove jeseni. U njoj se spajaju snaga i toplina, što je čini idealnom za prelazne periode između godišnjih doba.

Jedan od glavnih razloga zašto je bordo boja toliko popularna u jesenjem periodu jeste njena sposobnost da svaki autfit podigne na viši nivo. Bez obzira na to da li je u pitanju jednostavan džemper, kaput od vune, par čizama ili torba, ova boja unosi sofisticiranost u svaku odevnu kombinaciju. Uz dodatak bordo nijanse, i najjednostavniji krojevi dobijaju novu dimenziju. Nije iznenađujuće što bordo boja dominira ne samo u garderoberima već i na modnim pistama. Mnogi poznati brendovi poput Max Mara, Valentino, i Bottega Veneta, ove godine u svojim kolekcijama su predstavili komade u različitim varijantama ove boje.

Osim što izgleda prefinjeno, bordo boja se odlično slaže sa gotovo svim tonovima kože, što je čini inkluzivnom i dostupnom svima. Ona je idealna za slojevite odevne kombinacije, koje su nezaobilazne u hladnijim mesecima. Na primer, bordo haljina sa debelim crnim čarapama i parom čizama daje savršeno balansiran izgled između elegancije i praktičnosti. Ujedno, ova boja se savršeno kombinuje sa klasičnim neutralnim nijansama poput sive, bež i crne, ali i sa vibrantnim tonovima poput narandžaste i senf žute, stvarajući efektne kontraste.

Kada govorimo o aksesoarima, bordo torbe, kaiševi ili šeširi takođe mogu biti ključni elementi koji će osvežiti svaku kombinaciju. Ako niste spremni da u potpunosti prigrlite ovu boju u vidu većih komada garderobe, aksesoari u bordo nijansi mogu biti suptilan, ali efektan način da se ipak uklopite u jesenji trend.

Bordo nije samo boja za dnevne kombinacije – ona je savršena i za večernje izlaske. Bordo haljina od somota ili satenasti komplet u ovoj nijansi jednostavno odišu luksuzom i elegancijom, posebno kada se kombinuju sa zlatnim nakitom ili detaljima. Ujedno, bordo ruž za usne ili lak za nokte savršeno upotpunjuju izgled i daju onaj završni dodir ženstvenosti i zavodljivosti.

Na kraju, bordo boja ove jeseni nije samo prolazni trend – ona je dokaz da moda može biti praktična, ali i luksuzna, nosiva, ali i upečatljiva. To je boja koja nas podseća na toplinu i bogatstvo prirode, istovremeno zadržavajući svoju vanvremensku privlačnost. Ukoliko ove sezone želite da unesete svežinu i sofisticiranost u svoj stil, bordo je pravi izbor za vas. Neka vam ona bude vodič kroz hladnije dane, pružajući vam osećaj sigurnosti, stila i elegancije u svakom trenutku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs