Anastasijine farmerke od 800 evra izgledaju staro i pohabano: Svi u ormaru imamo slične i tretiramo ih kao kućnu odeću

Anastasijine farmerke možda deluju iznošeno i jednostavno, ali njihova poruka je daleko od toga

Moda
14:41h Autor:
Anastasijine farmerke od 800 evra izgledaju staro i pohabano: Svi u ormaru imamo slične i tretiramo ih kao kućnu odeću
Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Anastasija Gudelj, poznata po svom modernom stilu i autentičnim kombinacijama, nedavno je skrenula pažnju javnosti nošenjem farmerki koje podsećaju na stil kakav su nosili muškarci sedamdesetih godina prošlog veka. Iako ovaj modni trend danas doživljava svojevrsnu renesansu, mnogi su bili iznenađeni kada su saznali da ovaj par farmerki košta čak 780 evra, što je cena polovanog automobila, a vizuelno deluje kao da su pohabane i iznošene.

Retro stil sa modernom cenom

Farmerke koje nosi Anastasija Gudelj imaju široke nogavice, koje su podvrnute, ostavljajući utisak opuštenog, ležernog stila. Njihova tročetvrt dužina dodatno doprinosi efektu retro stila, a karakteristična bleda boja čini da deluju kao da su prošle kroz bezbroj pranja i trošenja. Uprkos svom "istrošenom" izgledu, ove farmerke su deo luksuzne modne kolekcije i dolaze s visokom cenom, što izaziva čuđenje kod mnogih koji ne razumeju zašto bi neko platio toliku sumu za nešto što deluje staro. Kad su 2020. godine doživele povratak u modu, pojavile su se sa cenom od preko 1000 dolara.

Letnji stil u hladnijim danima

Iako se čini da bi ove farmerke mogle biti prikladnije za letnje dane, zbog svoje kraće dužine i širokih nogavica koje omogućavaju koži da diše, Anastasija ih je hrabro uklopila u jesenju garderobu. Farmerke svakako deluju nepraktično za hladnije mesece, ali u modnom svetu pravila su tu da se krše.

Uz odgovarajući modni dodatak ili čizme, ovaj komad može postati ključni element jedinstvenog autfita.

Cena koja izaziva pažnju

Cena ovih farmerki je ono što je najviše podiglo obrve. Dok je retkost da obične farmerke dostižu cenu od nekoliko stotina evra, ovaj specifičan model uspeva da spoji nostalgiju za prošlim vremenima i savremeni luksuz. S obzirom na činjenicu da mnogi automobili koji se prodaju na internet sajtovima koštaju manje od ovih farmerki, ne čudi što je vest o njihovoj ceni postala viralna.

Povratak 70-tih godina u modu

Moda iz 70-ih godina ponovo se vraća na scenu, a široke nogavice, podvrnuti rubovi i bleda boja prepoznatljivi su elementi te ere. Stil koji su nekada nosili naši očevi sada je reinterpretiran i vraćen na modni pijedestal, prilagođen savremenim standardima luksuza. Anastasija Gudelj je pokazala da se ne boji eksperimentisanja, čak i kada to znači nošenje komada koji izgledaju kao da su izašli iz garderobe pre nekoliko decenija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs