Ona pomera granice

Upoznajte Deniz Bido: Krupna manekenka kojoj je naklonjena čak i Ana Vintur! (FOTO)

Ko bi ikada mogao da pomisli da ću kao krupniji model da radim revije na Nedelji mode u Njujorku i to pred Anom Vintur. Bila sam ponosna što sam predstavila različitost, ističe Bido
Moda
13:24h Autor:
Upoznajte Deniz Bido: Krupna manekenka kojoj je naklonjena čak i Ana Vintur! (FOTO)
Foto: Instagram / Denisebidot
1 / 7 Foto: Instagram / Denisebidot

Deniz Bido polako, ali sigurno, menja modne trendove.

Ova krupnija 28-godišnjakinja nedavno je šetala pistom na njujorškoj Nedelji mode na reviji Serene Vilijams i još nekih dizajnera koji nisu inače naklonjeni plus-size modelima, a tamo je naišla na neočekivane reakcije.

"Bila sam šokirana tokom revije Serene Vilijams. Ljudi su mi aplaudirali. Definitivno mi se takva podrška činila nerealnom", kaže Deniz.

Među prisutnima na reviji Serene Vilijams bila je i čuvena urednica časopisa Vog, Ana Vintur, prenosi Daily Mail.

"Ko bi ikada mogao da pomisli da ću kao krupniji model da radim ovakvu reviju i to pred Anom Vintur. Bila sam ponosna što sam predstavila različitost na Nedelji mode u Njujorku", ističe Bido.

"Teško mi je da objasnim leptiriće u stomaku i adrenalin koji sam osetila u bekstejdžu, bilo je to neverovatno iskustvo", dodaje Deniz.

Nakon Njujorka, ova manekenka je učestvovala i na londonskoj Nedelji mode, a takođe je i model za brojne svetske modne kuće koje kreiraju za dame sa oblinama.

Koju zgodnu manekenku su oterali sa snimanja pod izgovorom da je debela pogledajte OVDE.

Denizin uspeh u modi išao je

neočekivanom putanjom, jer je prvo želela da postane glumica. Iz Majamija je preselila u Los Anđeles kada je napunila 18 godina. Međutim, pošto u tome nije uspela, krenula je na kurs šminkanja. Na jednom fotrografisanju na kojem je radila kao šminkerka, fotograf ju je pitao da li je ikada razmišljala o karijeri modela. Njene fotografije su zatim naišle na stotine pozitivnih komentara, a nakon toga su krenule i modne kuće da se interesuju za nju.

Bido je srećna što je inspiracija mnogim ženama, i nada se da njen uspeh neće ostati samo izuzetak u industriji koja je prevashodno namenjena mršavicama.

"Svi su uzbuđeni kada vide drugačiji oblik tela i nešto novo. Nadam se da če se to nastaviti, jer je bio sjajan osećaj učestvovati u svemu što sam radila. Za mene, kao krupnijeg modela je bilo fenomenalno to što sam mogla da pogledam pistu i da pomislim da ja to mogu da uradim. Najzad imamo priliku da budemo podjednako uključene u modu kao i svi ostali", zaključila je Deniz.

Ostatak Denizinih fotografija pogledajte u galeriji ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs