ŠTA ITALIJANKE OBLAČE NA JESEN: Evo kako im uspeva da izgledaju savršeno, a da se uopšte ne trude

Njima to sasvim prirodno i jednostavno polazi za rukom, budući da su odrasle u zemlji mode, kvalitetne odeće i obuće

Moda
Autor:
ŠTA ITALIJANKE OBLAČE NA JESEN: Evo kako im uspeva da izgledaju savršeno, a da se uopšte ne trude
Kako se Italijanke oblače na jesen, Foto: Showbit.com / ShowBit / Profimedia

Kada kažemo urođen, prefinjen stil bez mnogo muke, većina sigurno prvo pomisli na Francuskinje. Međutim, kada dođe jesen, pravu modnu inspiraciju radije tražimo u zemlji mode, sladoleda, dobrog vina i pice - Italiji!

Italijanke su, kada je u pitanju moda, prave majstorice! One su u stanju da u 7 ujutro stave na sebe sve luksuzne komade koje imaju i nose ih kao da je u pitanju obična bluza u kombinaciji sa klasičnim džinsom! Njihova tajna verovatno leži u njihovom poreklu - kada odrastaš u zemlji mode, verovatno ti je sasvim prirodno da odrastaš na poznatim brednovima i vrhunskim komadima odeće.

Zato i ne treba da čudi što uvek izgledaju tip top sređeno, ali kao da se za takav izgled nisu pomučile baš ni malo.

Kjara Feranji
Kjara Feranjifoto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Italijanke u svom stilu pre svega neguju ženstvenost, pa su njihovi najčešći jesenji izbori haljine, bundice, jakne odličnog kroja, suknje, i skupi aksesoari koji neretko imaju moć da ponesu čitavu odevnu kombinaciju. Kod Italijanki nećete često videti sportske detalje, ali zato nikada nećete videti Italijanku bez dobre torbe ili kvalitetnog, a modernog para obuće. Ćesto ćete ih videti i kako su uklopile svilenu belu košulju i klasične pantalone.

Besprekorne jesenje stajlinge Italijanki upotpuniće i kvalitetni kaputi prelepog kroja, džemperi od kašmira i mokasine vrunskog dizajna i kvaliteta.

Olivija Palermo
Olivija Palermofoto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Mislim da je naš glavni pokretač samoizražavanje. To radimo na puno načina - od nošenja živih boja do pažnje koju posvećujemo detaljima. Italijanski "vajb" je za mene miks nekoliko stvari, poput lepote, elegancije, samouverenosti, nekonvencionalne privlačnosti," kaže Ada Kokosar, kreativna direktorka i stilistkinja u italijanskom Vogu, prenosi tportal.

Zanimljivo je da Italijanke ne robuju trendovima koji danas traju veoma kratko, već se radije opredeljuju za klasične komade vrhunskog kvaliteta, koje nose godina, a neke i decenijama.

Ako vam nedostaje modne inspiracije za hladne dane koji su nam stigli, u galeriji pogledajte neke od prelepih stajlinga poznatih Italijanki.

1 / 7 Foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs