OMILJENI PARFEMI POZNATIH DAMA: Ovo su večne note s kojima ćete mirisati poput boginje od jutra do mraka

Dobar parfem se vrlo lako primeti, ove parfeme pored slavnih dama obožavaju i žene širom sveta jer su dugotrajni.

Moda
12:53h Autor:
OMILJENI PARFEMI POZNATIH DAMA: Ovo su večne note s kojima ćete mirisati poput boginje od jutra do mraka
Uz ove parfeme mirišite kao boginja., Foto: HUGO BOSS / Planet / Profimedia

Nakon legendarne izjave Merlin Monro da u krevetu jedino nosi par kapljica omiljenog parfema Chanel No5, žene širom sveta su postale opsednute ovim parfemom.

Ni decenijama kasnije ne jenjava popularnost ovog parfema. Poznate dame koje javno ističu kako ga obožavaju i nose su i Viktorija Bekam, Eva Mendez, Džesika Alba, Klaudija Šifer...

Prilikom proizvodnje ovog parfema koristi se čak jedna tona cveća a u njegovom sastavu se nalazi ylang-ylang s Madagaskara, majska ruža koja cveta svega tri nedelje godišnje i jasmin. Zbog činjenice da nijedna nota ne preovladava, svaka žena koja ga koristi drugačije govori na temu ovog parfema.

Parfem
foto: EPS / Backgrid UK / Profimedia

Parfem koji nosite je često vaš lični pečat i zaštitni znak, neretko ljude povezujemo sa mirisnim notama parfema koji najčešće koriste. Svetske zvezde su izdvojile neke od svojih omiljenih parfema pa ukoliko vam možda treba inspiracija prilikom kupovine novog parfema, obratite pažnju na ove.

Iako je Megan Markl, nakon što je postala vojvotkinja, postala tajnovitija kada je u pitanju njena kozmetika, u ranijim intervjuima otkrila je da obožava mirise i da je spremna vratiti se kući u slučaju da je zaboravila da ga nanese. Kao jedan od najdražih izdvojila je miris Jo Malone - Wild Bluebell.

Adel je svojevremeno rekla da je ostala verna svom omiljenom parfemu još iz tinejdžerskih dana. Radi se o Diorovom klasiku, parfemu Hypnotic Poison.

Ema Stoun toliko voli Chanelov parfem Gardenia da nekoliko kapljica poprska pre spavanja kako bi lakše zaspala, a samo je jedna od mnogih dama koja voli ovaj nežni miris koji je spoj cveta narandže, gardenije i tuberoze.

Kejt Bosvort verna je obožavateljka mirisa Gypsy Water kuće Byredo. U jednom intervjuu objasnila je da se radi o mirisu koji je istovremeno lep, kompleksan, seksi i nevin, prenosi Wanted.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs