U IVANJICI SE PROIZVODE KOŠULJE VRHUNSKOG KVALITETA I DIZAJNA: Odeća koja muškarce pretvara u gospodu

Kada pomislite na premijum domaću modu, prva asocijacija su veliki gradovi, butici, revije, tržni centri. Ne pomislite na Ivanjicu. Tu grešku treba ispraviti.

Moda
16:12h Autor:
U IVANJICI SE PROIZVODE KOŠULJE VRHUNSKOG KVALITETA I DIZAJNA: Odeća koja muškarce pretvara u gospodu
Foto: Promo

Iako postoji skoro pola veka, kompanija Roberto Baressi iz Ivanjice je u poslednjoj deceniji promenila fokus i u svoj (i naš) centar pažnje dovela košulju. Međutim, košulje Roberto Baressi su mnogo više od odevnog predmeta.

Činjenica je: lošu košulju možda nećete primetiti, ali dobra košulja uvek ostavlja utisak. Šta je ono što čini vanvremenski klasik za svaku priliku?

Naravno, detalji: kragna, manžetne, dugmad. Ipak, ključne su druge dve stvari: kroj i – materijal. Upravo ovde je Roberto Baressi bez premca na našim prostorima (a i šire).

Košulje koje uvek drugačije

Tokom poslednjih deset godina, Roberto Baressi šije košulje isključivo od materijala svetski poznatih proizvođača. Najpoznatiji među njima svakako su Loro Piana, Albini i Thomas Mason.

Loro Piana iz Milana je italijanska kompanija specijalizovana za proizvodnju materijala najfinijeg tkanja, a važe i za najvećeg svetskog proizvođača kašmira. Tokom sto godina postojanja, od materijala su svoj svet proširili i na čitave kolekcije odeće vrhunskog kvaliteta, dizajn enterijera, obuću i aksesoare. Ukratko, ako tražite najbolji kvalitet, prvi izbor je Loro Piana.

Košulje Roberto Baresi
foto: Promo

Srž kompanije Albini je italijanski stil – uvek i zauvek. Zato su i svi materijali koje kreiraju i stvaraju 100% Italija. Ovu kompaniju danas vodi peta generacija iste porodice, sa jednakim žarom i predanošću kao i pre sto četrdeset godina. Njihovi materijali, u potpunosti proizvedeni na tlu Italije, jesu čisto savršenstvo. Kombinujući tradiciju, eleganciju i umetnički izraz, iz godine u godinu stvaraju osnovu svake dobre košulje.

Ako ipak želite malo engleskog dendizma u svojoj odeći, izabraćete materijale kompanije Thomas Mason. Ovde se prepliću kreativna vizija, savremeni izraz i ekscentričnost po kojoj je britanski stil čuven. Bez obzira za koji dezen se odlučite, košulja će biti klasik za sva vremena.

Nasleđe koje se neguje

Filozofija kompanije Roberto Baressi leži u jednoj osnovnoj ideji: kvalitet u svakom koraku izrade. Zato se sve bira.

Nakon odabira materijala, na red dolazi kroj. Biraju se i oblik kragne, dužina manžetni i dugmad. Bilo da se radi o ready-to-wear kolekciji ili o made-to-measure jedinstvenim košuljama po meri, košulje Roberto Baressi izdvajaju se po izradi.

Uspeh koji su postigli u prethodnih deset godina govore da ne mora uvek da se bude u centru događanja, jer kvalitet uvek pronađe svoj put. U godini jubileja ponosni su što su Ivanjicu čvrsto obeležili na modnoj mapi Srbije i što se klijenti iznova vraćaju da prošire svoje kolekcije košulja Roberto Baressi. A to je ono što čini najbolje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs