Intervju

Sara Brajović: Moda u krvi

Žena koju je Ana Vintur uvrstila u pet najuticajnijih trendesterki, nikada nije zamišljala sebe kao osobu koja priča ljudima kako treba da se oblače, već svoj blog predstavlja samo kao zapažanje iz njenog modnog ugla. A, evo zašto je Sara Brajović pravi primer lepe i uspešne mlade dame 21. veka
Moda
15:10h
Sara Brajović: Moda u krvi
1 / 8

Sara Brajović nije samo blogerka, ona je model, pijanista i glumica, koja je diplomirala istoriju na prestižnom Kings koledžu u Londonu. U svet modelinga ušla je sa samo 11 godina kada je pozirala ispred objektiva čuvenog fotografa Pitera Lindberga. Kada neko toliko mlad zapadne za oko čuvenom fotografu, to može da znači samo jedno - da je predodređen za velike stvari.

Prve korake u svetu mode napravili ste sa samo 11 godina kada vas je fotografisao čuveni Piter Lindberg. Koliko je to uticalo da odaberete modeling kao profesiju?

Iskreno, nikad nisam zamišljala da ću biti model, niti sam imala inspiraciju da to postanem. Bila sam toliko stidljiva da su me jedva naterali da odem na snimanje s Piterom. Mislila sam da je to svet koji se vrti oko površnih stvari i da može da me destabilizuje. Volela sam da učim i htela sam da završim fakultet. Zamišljala sam sebe kao muzičarku, plesačicu ili naučnicu, koja bi izmislila neko veliko delo, važno za čovečanstvo. Na kraju, ipak sam veoma zahvalna modnoj industriji jer su mi postali kao druga porodica.

Možemo vas videti u prvom redu na revijama najprestižnijih modnih kuća, VIP eventima i kako se smejete s naslovnih strana svetskih magazina. Čini se da živite život prave svetske džet seterke. Kako izgleda vaš prosečan dan?

Budući da dosta putujem, teško je uhvatiti rutinu. Mislim da bi me rutina ubila u pojam. Svaki dan se razlikuje od drugog i svaki grad nosi nešto svoje. Pokušavam da svakoga dana, ako je moguće, ubacim vežbanje na pilates mašinama ili odlazak u tursko kupatilo.

Kako ste došli na ideju da pokrenete svoj blog i da li ste ikada sanjali da će on doživeti toliku popularnost?

Pokrenula sam blog u jednom momentu životnog vakuuma. Iskreno, bilo mi je dosadno. Uopšte nisam sanjala da će privući ovoliku pažnju. Na kraju krajeva, stvarno nisam sebe nikada zamišljala kao osobu koja deli lekcije drugim ljudima kako se oblačiti. Imam neka svoja zapažanja i mislim da je estetika individualna stvar. Nešto voliš ili ne voliš. Moj blog su zapažanja, a ne bukvar ili priručnik. Veoma sam zahvalna i srećna zbog pažnje koju dobijam.

Ana Vintur vas je uvrstila u pet najuticajnijih trendseterki, koliko vam znači to priznanje i da li ste imali prilike da upoznate Anu?

Mislim da je to jedno vrlo lepo priznanje u svetu mode. Naravno, upoznala sam Anu i ona je veoma inspirativna žena. Mislim da je mnogi poistovećuju sa Meril Strip (Meryl Streep) iz filma Đavo nosi Pradu, ali na mene uopšte nije ostavila takav utisak. Osećala sam se prijatno u njenom društvu i mnogo toga sam naučila od nje, a po prirodi sam veoma radoznala i volim da učim od najboljih. Ako vas pusti u svoj krug i imate priliku da radite s njom, uvek ćete biti deo njenog tima. Vrlo je lojalna. To, nažalost, ne mogu da kažem za mnogo drugih kompanija.

Snimili ste reklamu za alkoholno piće martini sa Džudom Loom, kakav je on uživo?

Niži je od mene i dugo se spremao kod frizera, ali ima neviđenu harizmu, prosto sija!

Koja su vaša osnovna modna pravila?

Bezvremene stvari, udobnost, udobno sečeni komadi i odlični materijali. Treba nositi odeću, a ne dozvoliti da ona nosi vas. Formirati svoj stil i ne robovati modnim trendovima. I dan-danas eksperimentišem sa stilom jer to razbija monotoniju.

Koji bi bio vaš savet devojkama za izdvajanje iz gomile?

Treba samo da budu svoje i da imaju hrabrosti da prate svoje instinkte.

Ostatak intervjua sa Sarom Brajović pročitajte u novom broju našeg magazina StilBook. A, Sarine fotografije pogledajte u našoj galeriji ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs