Dečački oblik tela znan i kao sportska građa

Modni saveti za žene atletske građe

Žene atletske građe mogu nositi gotovo sve, a ako želite da istaknete ženstvenost i seksepil, pratite naše jednostavne i korisne savete
Moda
13:02h
Modni saveti za žene atletske građe

Atletska figura se često naziva i dečačkom ili sportskom. Dame sa ovim tipom građe imaju široka ramena, nedefinisan struk, duge udove i male grudi. Ruke i noge mogu imati izražene mišiće, posebno ako ste u nekom periodu života trenirale neki sport.

Najveća prednost ove figure je što možete nositi gotovo sve. Ono što je trik je da svaku odevnu kombinaciju učinite ženstvenijom.

Nosite kratke, uske haljine

Pokažite duge noge i izvajane ruke. Nosite haljine sa tankim bretelama, ali izbegavajte čamac ili okrugle izreze koji će vam smanjiti grudi. Asimetrični izrez je odličan izbor, jer će skloniti pažnju sa ramena, a neće umanjiti izgled grudi. Haljine sa naborima su takođe vaš saveznik.

Nosite pantalone sa detaljima

Pošto su vam kukovi u skladu sa ramenima, istaknite ih užim pantalonama koje imaju izražene detalje poput vezova ili nitni oko džepova. Možete nositi sve modele farmerica, mada vam najbolje stoje skinny i one sa ravnim nogavicama.

Pametan odabir kupaćeg kostima i veša

Odaberite donje delove sa karnerima, a gornje sa push-up efektom. Iskoristite boje i printove, isečene kupaće kostime, heklane, sa ukrasima, a ne zaboravite da su detalji podjednako važni. Pokažite ženstevnu stranu uz veliki šešir, retro naočare i bogate ogrlice.

Iskoristite dezene i istaknite struk

Suknja A kroja će dati definiciju vašem struku. Nosite ih sa topovima koji imaju nežne karnere. Trudite se da birate i materijale koji su lepršavi i romantični, poput tila ili nežnog pletiva. Leopart print će odlično izgleda na vašoj građi, jer će joj dati 3D efekat i stvoriti iluziju zavodljivih oblina.

Naglasite struk uz pomoć trenč mantila ili strukiranih kaputa. Takođe, nosite drapirane, končane kardigane sa širokim pojasevima.

Nosite neobične, delikatne cipele

Zaboravite na glomazne platforme koje će samo pridodati vašem sportskom izgledu. Odlučite se za neobične, ženstvene modele sa visokom potpeticom, ali izbegavajte previše debele štikle.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs