POSTALA UZORK MLADIMA

AMINA PRAVI OBUĆU, ZA 4 GODINE JE ZARADILA DESETINE MILIONA: Postala je modna institucija, ovaj momenat je bio PRESUDAN

Amina pravi obuću i zaradila je ogroman novac brzinom svetlosti!

Moda
11:59h Autor:
AMINA PRAVI OBUĆU, ZA 4 GODINE JE ZARADILA DESETINE MILIONA: Postala je modna institucija, ovaj momenat je bio PRESUDAN
Amina pravi obuću i zaradila je desetine miliona, Foto: Profimedia

Amina Muadi je dizajnerka obuće, a za samo četiri godine od sebe je napravila modni brend i uspela je do sada da zaradi više od 55 miliona dolara. Naime, počela je u najnezgodnijem trenutku - u jeku pandemije korona virusa, ali joj se rizik i te kako isplatio. Razbila je tadašnji trend udobne obuće mnogo privlačnijom, a za njenim modelima su bile poludele Kim Kardašijan, preko Bele Hadid, Irine Šajk do Rijane.

Oduvek je volela svu vrstu obuće - od patika do potpetica, upravo ta ljubav je podstakla da pokrene svoj biznis o kojem je stalno sanjala. Iako je odrastala u malo konzervativnijoj zemlji - Jordanu, a potom i Rumuniji, nikada nije odustala od svoje zamisli.

Kada je odrasla, preselila se u Italiju gde se u Milanu upisala na Evropski institut za dizajn. Pre nego što je lansirala svoju liniju, radila je kao stilistkinja koja je usavršavala stajlinge u L’Uomo Vogue i GQ.

Njene cipele, osim što nose mnoge svetske lepotice, su postale i deo kultnih scena u filmovima i serijama poput „Insecure“i „Euforije“, gde u drugoj sezoni Madi nosi „bezobrazne“ Muadi sandale s kristalima i trakama u napetoj sceni u toaletu, koja je postala mim.

Ima više od milion pratilaca, kojima je prava modna inspiracija. A već sa devet godina je bila rešena da uspe i ostavri svoju želju. Polako se brobijala, a veoma joj je pomogla i saradnja sa Rijanom.

- Kad sam imala devet godina, rešila sam da radim u modnoj industriji. Stalno sam čitala modne magazine i pitala mamu kako da dobijem posao u modi. Očigledno ona nije imala pojma. Živeli smo u Jordanu i onda u Rumuniji, a to nije bilo baš otvoreno okruženje. Ipak, moje interesovanje je počelo tamo - počinje svoju priču Amina.

Prva ikona stila joj je, upravo, bila mama.

- Kada smo živeli u Jordanu i Rumuniji, nisam bila mnogo izložena modi, tako da je moja glavna ikona stila bila mama. Uvek je bila elegantna i strastvena prema stilu. Gledala sam je kako se šminka, i kao sve devojčice, volela sam da oblačim njenu odeću. Probala sam njene cipele čak i kada sam jedva hodala u njima. Uvek je vodila računa o sebi, pazila kako se oblači, tako da je ona bila moj uvod u ovaj svet - nastavlja dizajnerka.

1 / 11 Foto: Profimedia

Njena opsesija cipelama traje odmale, na njih je trošila i poslednji novčić.

- Kada sam bila na fakultetu, bukvalno sav moj novac je odlazio na cipele. Očigledno mi je to bila opsesija. Mislim da je moje interesovanje proizašlo iz činjenice da su cipele skulpturalne, one su objekti. Možete ih izložiti na stolu ili polici i izgledaće dobro, ali su najposebnije kada ih probate, jer mogu da utiču na vaš stav.

Smatra da je baš obuća najmoćniji deo stajlinga svake žene, jer omogućava neverovatnu transformaciju.

- Koliko god tašna bila lepa, ona vam neće dati tu transformaciju. Prave cipele mogu učiniti da se osećate više kul, seksepilnije, oštrije ili ženstvenije, u zavisnosti od stila koji nosite. One imaju moć da promene vaše raspoloženje i promene, ne vašu ličnost, već vašu ličnost u tom trenutku. Mislim da su najmoćniji predmet u modi - kaže ova modna ikona mladih.

I aksesoari je instinktivno privlače.

- Nakit takođe može da utiče na vaše raspoloženje. Može da vas učini glamuroznijom ili da se osećate lepše, posebno ako je blizu vašeg lica, ruku ili delikatnih delova tela. Privlači me instinktivno.

- Dok sam odrastala, stalno sam čitala modne časopise i tu su bile sve te žene koje sam volela i kojima sam se divila, koje su pričale o svom stilu. Uvek sam se osećala frustrirano, jer koji je moj lični stil? Nemam ga. Veoma sam eklektična i stalno se menjam. Jednog dana ću želeti da budem elegantna, sledećeg ću želeti da budem ležerna – zavisi od mog raspoloženja. Vrlo brzo mi sve dosadi - naglašava Amina.

Obožava da nosi nespojive komade garderobe.

- Pa ne želim da budem preterano klasična ili vezana za jednu stvar. Mislim da postoji DNK u načinu na koji sklapam autfite, ali volim da nosim kontrastne elemente. Ako ću da napravim elegantnan stajling, to mora da bude uz patike ili ću se obući sportski, a obuću visoke potpetice.

Deo tela koji uvek ističe su ramena.

- Ne volim previše duge rukave i uvek više volim da su mi ramena gola. Moji prijatelji me zadirkuju zbog toga – uzmu svoje košulje i navuku ih preko ramena pa me imitiraju, ali ja volim da pokažem svoja ramena, tako mi je najprijatnije.

Nikada ne nosi stvari koje joj ne stoji dobro, oblači samo ono u čemu će izgledati najlepše.

- Ne nosim stvari zbog kojih se osećam čudno ili mi ne stoje dobro. Tačka. Moda je više o tome šta dobro „radi“ na mom telu i čini da se osećam dobro. To bi mogla biti najlepša haljina, ali nije važno ako vam ne stoji dobro. Više sam zainteresovana da pronađem ono što mi dobro stoji i omogućava da budem najbolja - zaključila je popularna dizajnerka obuće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs