pogledajte

Minijaturni topovi su TREND BR. 1: GO STOMAK je obavezan, MREŽASTE MAJICE su ponovo u modi! (FOTO)

Pidžama. Trenerka. Duks. Perjana jakna. Pa, novi krug. Doterano oblačenje nije nešto čime možemo da se pohvalimo u toku pandemije. Navikli smo se na slobodu i osećaj opuštenosti. A kako će se to manifestovati tokom proleća i leta 2021. godine?

Moda
Autor:
Minijaturni topovi su TREND BR. 1: GO STOMAK je obavezan, MREŽASTE MAJICE su ponovo u modi! (FOTO)
Instagram / jacquemus, Foto: Instagram / jacquemus

Nosićemo što manje odeće! Deluje da su dizajneri računali na to da smo tokom dana karantina radili treninge i sami kuvali zdravu hranu (nismo), jer su predvideli da svi odevni predmeti budu minijaturni i isečeni na svim pravim mestima. Ono što nisu predvideli jeste da smo iskoristili ovo novo doba nežnosti i empatije da zavolimo svoje telo onakvo kako jeste, pa se radujemo da probamo krug i u najzahtevnijim odevnim predmetima. Odvažnost i ljubav prema sebi u ovom slučaju tvore seksipil kom niko ne može da odoli.

GRUDNJAK JE ZAPRAVO TOP

Grudnjaci su doživeli tranziciju i sada se prave od mekanih rastegljivih tkainina, nogu su povukli Khaite i Jacquemus, a sada su u ponudi svih high street radnji. Modna formula je jednostavna, uklopite ih sa kardiganom ili predimenzioniranim sakoom, otkopčanim razume se.

GO STOMAK

Još jedan trend nam je stigao direktno iz dvehiljaditih. Otkriven stomak bio je simbol tog vremena, a apgrejdovana verzija bila je ona koja je podrazumevala tanke trake koje se vezuju oko struka za dodatni seksi vajb.

KRISTALNA MREŽA

Nova modna pravila kažu da ako na sebi imate raskošnu mrežu od cirkona onda nije ni bitno da li ste ispod goli. Okej, ima smisla. Cirkoni, kristali i perle zamenili su tkanine i ne možemo a da ne budemo hipnotisani ovim moćnim trendom. Inspiraciju pronađite u Area i Paco Rabanne modelima.

G-STRING

Izgleda da su svi dizajneri tokom prepirema za nove kolekcije gledali film „Tall Blonde in a Black Boot“ iz 1972. godine. U njemu se u jednoj sceni pojavljuje Mireille Dark u crnoj haljini sa izrazom na leđima koji je toliko dubok da joj se vidi deo zadnjice. To je bila Guy Laroche kreacija, koja je svima ostala u sećanju zbog lanca preko leđa. Nešto slično smo videli pre 20 godina, u debi kolekciji koju je Matthew Williams kreirao za Givenchy, kao i na Mugler i Dion Lee modelima. Tako smo se ponovo našli na klizavom terenu koji može biti krajnje seksi i vrlo vulgaran, pronađite granicu.

MALENI KARDIGANI

Toliko mali da uz njega ne možete da obučete ni grudnjak, a niste sigurni ni da se neće negde na pola sam otkopčati. Pletivo je uvek u trendu tokom prelaznih perioda godine, ali posle Jacquemus intervencije počeli smo da ga gledamo novim očima. Maleni džemper je postao mnogo, mnogo izazovniji komad nego ikada ranije.

MREŽASTA MAJICA

Ovo je trend koji su preživeli svi oni koji su izlazili tokom druge polovine devedesetih godina. Počelo je 1994. godine sa prolećnom kolekcijom koju je prikazao Jean-Paul Gaultier i odjednom su sve klaberke nosile pripijene majice dugih rukava od providne mreže. Trend nam se vratio zahvaljujući Instagramu i brendovima koju su ga izvukli iz zaborava kao što su Asai, Aune, Sandy Liang i Acne Studios.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs