Svima dobro stoje

2 modela suknje koje Francuskinje nikad neće prestati da nose: Komadi za sva vremena! (FOTO)

U njima se jednostavno izgleda fantastično

Moda
Autor:
2 modela suknje koje Francuskinje nikad neće prestati da nose: Komadi za sva vremena! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kada je u pitanju moda, Francuskinjama se udobnost i praktičnost nalazi na samom vrhu liste prioriteta. To se ogleda u njihovom odabiru odevnih komada.

Izuzetak nisu ni suknje, a kada pogledamo koji su im modeli najdraži, jasno je da i pri njihovom odabiru vode računa upravo o tim prioritetima.

Sudeći prema kombinacijama slavnih Francuskinja koje godinama nose titule modnih ikona, dva modela nameću se kao apsolutni favoriti.

1. Pensil suknja

foto: Profimedia

Ne treba previše objašnjavati zašto je taj model toliko popularan ne samo među Francuskinjama nego i među ostalim ženama širom sveta. Ova suknja jednostavnog kroja zaista se može nositi u svakoj prilici. Prilagodljiva je raznim stilovima, izgleda sjajno u poslovnim i svečanim varijantama, a može biti i poprilično glamurozna uz prave štikle i dodatke.

Modna urednica Karin Rojtfeld apsolutna je kraljica pensil suknji. Iako ima modele u svim bojama i s raznim dezenima, u njenom ormaru najviše je crnih.

"Stalno kupujem crne modele. Imam 20 verzija iste suknje. Većinu vremena oblačim se isto", priznala je Karin.

2. Midi suknja

foto: Profimedia

Nije važno da li se radi o modelu ravnog, A-kroja ili zvonolikim punim suknjama – Francuskinje ne prestaju da ih nose. Kombinuju ih uz svečane košulje, topove i najobičnije majice, pa ih rado nose u svim mogućim prilikama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs