Navalite

Seks troši kalorije koliko i tenis i džogiranje

Svima kojima znojenje u teretani nije privlačno, stručnjaci poručuju da se tokom seksa sagoreva ista količina kalorija kao partijom tenisa ili brzim hodanjem
Škola sexa
13:44h Autor:
Seks troši kalorije koliko i tenis i džogiranje
Foto: Shutterstock

Vruće igre u spavaćoj sobi jednako su efikasne kao i vežbanje u teretani, tvrde kanadski naučnici sa Univerziteta Kvebek.

Sat vremena predigre i seksa sagoreva tek upola manje kalorija kao polusatno džogiranje ili trčanje na traci, piše Daily Mail. Žene tokom seksa troše 3,1 kaloriju u minutu, a na traci u teretani 7,1 kaloriju. Muškarci su efikasniji i po minutu u krevetu potroše 4,2 kalorije, a u teretani 9,2 kalorije.

Takođe, u određenim periodima seksualne aktivnosti potrošili su više energije nego vežbajući, potvrdilo je istraživanje. Tokom pola sata razmenjivanja nežnosti, pripadnice nežnijeg pola potroše oko 90 kalorija, dok jači pol potroši 120 kalorija. To je jednako brzom hodanju, partiji tenisa u paru ili 15-minutnom džogiranju, piše Telegraph.

- Takav način vežbanja je parovima mnogo zanimljiviji od znojenja u teretani. Ispitanici su tokom seksa sagoreli dovoljno kalorija i postigli intenzitet vežbi koji je jednak brzom hodanju. Zato bi seks u bliskoj budućnosti mogao da se smatra ozbiljnom vežbom i da se preporučuje u režimima fizičke aktivnosti - tvrdi vođa istraživanja Džuli Frapijer.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs