Zanimljivo

Mitovi o veličini penisa: Može da se proceni na osnovu stopala, dlana, rase!

Poput veličine stopala, visina muškarca gotovo i nema veze sa veličinom njegovog polnog organa
Škola sexa
10:28h Autor:
Mitovi o veličini penisa: Može da se proceni na osnovu stopala, dlana, rase!
Foto: Shutterstock

Pitanje veličine penisa se kroz istoriju nametalo kao metafora njegove snage, muškosti ili pak ljubavnih veština. I dok je preko 80 odsto žena zadovoljno veličinom penisa svog partnera, tek oko 50 odsto pripadnika jačeg pola smatra da im je "dovoljno veliki", pokazuju studije. Za nove partnere trenutak otkrivanja dolazi u spavaćoj sobi, ali postoje brojne metode kojima se dužina penisa procenjuje i pre samog skidanja odeće, a one su većinom pogrešne.

Činjenice:

- Veličina penisa je genetska predispozicija koja se najčešće nasleđuje sa oca na sina.

- Prosečna dužina opuštenog penisa iznosi između 8,5 do 10 cm. U erekciji, penis može da se poveća od 75 do 100 odsto.

- Manji penisi obično za vreme erekcije narastu više od onih većih.

- Preko 90 odsto muškaraca spada u prosek prema dužini penisa, tek je 10 odsto onih izrazito ili slabo "obdarenih".

Veličina stopala

Ovo je jedna od najčešćih metoda procene, a stručnjaci smatraju da je do njene popularnosti doveo i čest fetiš stopala. Jedna od teorija kaže da treba izmeriti stopalo u centimetrima, potom toj brojci dodati još pet centimetara i podeliti sa dva. Dobijeni iznos trebalo bi da predstavlja dužinu penisa u erekciji, ali naučnici tvrde da ne postoji nijedna relevantna studija koja je povezala veličinu stopala s veličinom penisa.

Kako starenje utiče na penis saznajte OVDE.

Od palca do kažiprsta

Prema ovoj teoriji, dužina penisa odgovara udaljenosti od korena palca do vrha kažiprsta nakon što prste raširimo da naprave slovo L. Razlog zbog čega je ona opšteprihvaćena je taj što uobičajen razmak odgovara veličini prosečnog muškog uda, ali studije pokazuju da prema ovom merenju rezultat može da odstupi za više od 3 cm.

Visina

Poput veličine stopala, visina muškarca gotovo i nema veze sa veličinom njegovog polnog organa. Prema toj teoriji, svi visoki muškarci bi imali duge penise, a oni niži male, ali lekari tvrde da praksa opovrgava tu teoriju.

Dužina samog palca

Prema ovoj metodi, veličina penisa odgovara dužini palca pomnoženoj sa brojem tri. U praksi, ovim merilom muškarci ispadaju značajno obdareniji nego što stvarno jesu.

Ko su vlasnici najdužih penisa u Evropi saznajte OVDE.

Ni rasa nije tačan pokazatelj

Iako generalno gledano, Afroamerikanci imaju najduže, a Azijati najmanje polne organe, to nikako ne može da se koristi kao opšte merilo, tvrde istraživači. Individualne razlike tu igraju veliku ulogu, pa tako i belac ne mora da ima "samo" prosečan penis, već on može da bude i izuzetno dug ili pak kratak.

Dubina glasa

Iako većina žena generalno smatra seksualno privlačnijim muškarce s dubljim naspram onih sa visokim glasovima, taj pokazatelj "muževnosti" takođe nema mnogo veze s veličinom penisa, tvrde naučnici.

OVDE saznajte činjenice o penisu koje niste znali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs