srećnije su od ostalih

6 razloga zašto je odlično biti singl: Žene koje su dugo bez partnera su srećnije, evo zašto!

U nastavko donosimo prednosti života bez partnera i koliko vam to može doneti sreće u životu

Ljubav i zavođenje
16:47h Autor:
6 razloga zašto je odlično biti singl: Žene koje su dugo bez partnera su srećnije, evo zašto!
Foto: Profimedia

Čini vam se kako su svi oko vas u vezama? Porodica i prijatelji vam stalno stvaraju neki pritisak i ispituju o braku i deci?

Od najranijeg uzrasta naučeni smo kako je jedina stvar koja nas čini srećnim pronalazak partnera u životu, ali to uopšte nije istina.

Žene koje ostaju singl duži vremenski period u životu su na kraju srećnije - sa ili bez partnera.

Nećete se odreći svoje karijere ili drugih ciljeva u životu zbog ljubavne veze i partnera

Većina žena kompletno zanemaruje svoje ciljeve u životu i na prvo mesto stavljaju partnera. Ako ste singl, ovo nije vaš problem i nikada neće biti.

Vi ste posvećene svojim ciljevima i željama u životu i postupate u skladu s sopstvenim interesima. Ne morate pristajati na nikakve kompromise i voditi život iz svojih snova. I nikako, nikada nemoj staviti svoj život na "čekanje" zato što čekate na savršenog.

Naučićete kako pre svega voleti i ceniti sebe

Svi volimo da dobijamo afirmacije od osobe koju volimo, ali najsrećnije žene su one koje su svoj najveći fan i navijač broj jedan. Kada ste dugo sing, naučite kako biti nezavisna u životu. Znate kako sebi da popravite raspoloženje nakon lošeg dana, kako ohrabriti sebe pre velikih izazova. A ako vam baš treba dodatna podrrška, prijatelji i porodica su tu za vas.

I to je više nego dovoljno!

Ovo su pitanja koja nikako ne biste smeli da postavljate singl drugaricama: Ubrzo ćeš i ti pronaći svoju srodnu dušu!

foto: Shutterstock

Naučićete da uživate u sopstvenom društvu i pre svega da upoznate sebe

Biti u vezi sa sobom može biti jednako lepo kao i biti u vezi s drugom osobom. Što se više družite same sa sobom to se ugodnije osećate u svojoj koži. Čak i kada kasnije uđete u romantičnu vezu, osećaj samopouzdanja zadržaćete zauvek! Nema ništa loše u odlasku u pozorište sam ili putovanja na koje idete same.

Imate više vremena graditi ostale odnose s ljudima oko vas

Sigurno ste primetile kako ljudi koji uđu u vezu odjednom provode puno manje vremena s prijateljima i porodicom. To je neizbežno jer novi partner zahteva vaše vreme.

Ako ste same imate priliku ostvariti dublje i snažnije veze s prijateljicama i članovima porodice.

Urnebesni običaji: Ako ste singl u 25. godini posuće vas cimetom, u 30. kupanje biberom! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Znate same da donosite odluke!

Neke žene potpuno izgube zdravi razum kada uđu u vezu i sve odluke prepuštaju partneru, čak i one koje će obiežiti njihov život zauvek - poput mesta stanovanja, investicija ili odabira karijere.

Tokom vremena, to može rezultirati kompletnom zavisnošću od partnera. Međutim, žena koja provodi neko vreme singl, nije u strahu da se zauzme se za sebe i kaže šta želi i šta joj treba od partnera i veze.

Naučićete da je OK biti drugačija

Sve znamo standardne društvene propise - budite u vezi s nekoliko muškaraca, odaberite "onog pravog", udajte se, rodite decu i živiite srećno do kraja života.

Žene koje se ne drže ovog puta mogu biti izložene grubim komentarima i osudama.

Međutim, gledajte na to kao na blagoslov. Kada živite život na jedan nekonvencionalan način, naviknete se na tuđa mišljenja. Naučite da živite s tuđim mišljenjima i idejama o tome kako bi trebalo živeti svoj život - ali ne slušate ih! Znate najbolje šta je dobro za vas i to će vam podići samopouzdanje i na druga područja u životu, poput karijere.

Epidemija singl devojaka: Evo 5 razloga zašto su pametne dame same!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs