obavezno pročitajte

Ovo su pitanja koja nikako ne biste smeli da postavljate singl drugaricama: Ubrzo ćeš i ti pronaći svoju srodnu dušu!

Zaljubljenost i ljubavne veze su magične i predivne, ali nisu jedine stvari koje ljude čine srećnim.

Sex 15.09.2018. - 16:38h Autor: index.hr
Foto: Shutterstock

Psiholog sa Harvarda Bela DePaulo skovala je termin "singlism" koji stigmatizuje odrasle ljude koji nisu u vezi. Taj pojam uključuje negativan strereotip i diskriminisanje samaca.

 

Ipak, vrlo često ljudi to čine nesvesno. Ako ste u sretnoj vezi, nikada nemojte svojoj singl drugarici govoriti sledećih pet stvari da ne biste nesvesno diskriminisale njen solo status.

"Dopusti mi da ti namestim lika s posla/dečkovog prijatelja i slično"

Iako imate najbolje namere, vaša singl drugarica bi sama tražila pomoć da joj je potrebna. Osim toga, stavićete je u neprijatnu situaciju jer će vas morati odbiti ili nevoljno prihvatiti sastanak sa osobom koju sama nikada ne bi odabrala.

"Ne brini se. Ubrzo ćeš i ti pronaći svoju srodnu dušu."

Ovom izjavom pokazujete zabrinutost i sumnju da je vaša prijateljica sposobna da pronađe srodnu dušu. Poštujte njen singl status i dopustite joj da ona sama odlučuje o svom romantičnom životu.

"Kako to da si još uvek singl?"

Možda ste vi to mislile kao kompliment jer se čudite što je osoba tako genijalna poput vaše drugarice još uvek solo. Ipak, ona vam na tako nešto verovatno neće odgovoriti ili će se samo nesigurno nasmejati ili će imati osećaj da treba da se pravda zato što nije u vezi.

"I onako mi se nije sviđao tvoj bivši."

Ovu izjavu je teško izbeći, posebno ako vam prijateljica prolazi kroz bolan raskid. Iako će je to možda privremeno utešiti, uvek postoji mogućnost da se oni pomire, a vama će onda biti vrlo neprijatno.

Bilo šta o njenom biološkom satu

Ovu temu ne biste trebali potezati ni pred kim, ne samo pred solo drugaricama. Pustite ljude da žive svoje živote kako oni to žele.

 

Istraživanje dokazalo: Svi najbolji ljubavnici imaju zajedničke ove dve osobine!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...