Jeziva ispovest

Davio me jastukom, tukao, zlostavljao, a i dalje sam sa njim: Šta da radim?

Devojka (17) našla se u zaista užasnoj situaciji

Ljubav i zavođenje
13:26h
Davio me jastukom, tukao, zlostavljao, a i dalje sam sa njim: Šta da radim?
Foto: Shutterstock

Jedna mlada devojka od dečka je doživela gušenje jastukom, udarac u glavu, a nakon svađe joj govori da bi trebalo da se ubije. Ona i dalje ne zna kako da ode od njega, pa je zatražila savet.

Otvorila je srce kolumnisti portala The Sun, i zatražila pomoć nakon što ju je dečko fizički zlostavljao. Ona je zaljubljena i ne zna kako da ode od njega.

"Draga Deidre, Imam 17 godina, a moj dečko ima 18. Nakon samo tri meseca veze postao je ljubomoran i posesivan. S vremenom je počeo da me naziva dro**om i ku*vom. Jednog dana, udario me je šakom u glavu. Uz to, u više navrata me je i gušio jastukom. Čak i držao nož na grlu. Sve zato jer je mislio da ga varam. Raskinuli smo...

Ali, vratio se nakon što ga je ostavila nova devojka. Sad smo ponovo zajedno, a kad se svađamo kaže mi da bi trebalo da se ubijem. Sve što želim je da sve bude lepo kako je bilo na početku veze."

Ja sam ta majka koja uči ćerku da uzvrati nasilje: Ispovest Srpkinje podigla prašinu!

foto: Ilustracija / Profimedia

Deidre odgovara:

"Ova veza je daleko od spašavanja, a ti nisi odgovorna za to što se tvoj partner od dragog dečka pretvorio u monstruma. On ima problem. I treba potražiti pomoć. Ljubomora je posledica njegove nesigurnosti, a ne tvog ponašanja.

Molim te, prekini ovu vezu što je pre moguće, po mogućnosti pre nego što se dogodi nešto grozno."

4 načina kako da prekinete nasilnu vezu

Jako je teško prekinuti zatvoreni krug nasilja u vezama, ali postoje smernice koje psiholozi koriste kako bi pomogli ljudima zarobljenima u lošim vezama.

1. Priznajte sami sebi u kakvoj ste vezi

Najbitnije je priznati sam sebi da nasilje u vezi (ili braku) postoji. Žrtve često umanjuju stvarno stanje i stalno traže opravdanja za svoje partnere. Nasilje nije samo fizičko, već i psihološko. Ako se plašite partnera, njegovih komentara ili promena raspoloženja, ako se osećate kao da ste stalno pod prismotrom, to nije zdrava veza. I to nije odnos.

Iza zaključanih vrata ženskog manastira: Časna sestra iznela šokantne detalje o mučenju!

foto: Ilustracija / Shutterstock

2. Potražite pomoć

Niste sami! Razgovarajte s porodicom ili prijateljima, ako se ne osećate prijatno da im kažete šta se stvarno događa u vašem životu, postoje različite organizacije koje pomažu žrtvama nasilja. Zapamtite, najteže je napraviti prvi korak.

3. Planirajte

Kad odlučite da prekinete vezu, nemojte ništa naglo da radite. Isplanirajte svoj odlazak. Spakujte samo najnužnije i kad jednom odete, zaboravite na povratak, savetuje Psych Central. Nijedan izgovor ni obećanje za promenom nije vredno vašeg mira i zdravog razuma.

4. Radite na sebi

Nakon odlaska iz nasilne veze, svakome je potrebno vreme za oporavak. Iako žene i muškarci različitih kultura, rasa i dobi se mogu naći u nasilnoj vezi, svi oni imaju jednu zajedničku stvar. A to su nedostatak samopoštovanja i ljubavi prema samom sebi. Samo radom na sebi i utvrđivanjem uzroka tih negativnih osećanja možete sebi pomoći da u budućnosti nađete nekoga s kim ćete imati pozitivnu i ispunjavajuću vezu.

Ispovest žene izbačene iz Jehovinih svedoka: Kad je ostavila muža nasilnika, pakao je počeo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs