Jezivo

Iza zaključanih vrata ženskog manastira: Časna sestra iznela šokantne detalje o mučenju!

Vatikan je naredio istragu njenih tvrdnji, a već je pripremljen pozamašan dosije koji sadrži svedočanstva još nekoliko sestara koje tvrde da su se sve ove stvari događale
Lifestyle
17:30h Autor:
Iza zaključanih vrata ženskog manastira: Časna sestra iznela šokantne detalje o mučenju!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Časne sestre iz jednog italijanskog samostana bile su prisiljene da pišu zavete sopstvenom krvlju, morale su da se bičuju pre spavanja i jedu pokvarenu hranu, izjavila je jedna bivša članica reda Franjevki od Bezgrešnog začeća!

"Probole bismo sebi kožu iglama pre pisanja i bile smo srećne što to možemo da učinimo", rekla je časna sestra koja je želela da ostane anonimna.

Ona je u detalje otkrila kako je izgledalo njeno služenje u samostanu devedesetih godina za italijanski list Corriere della Sera.

Naime, ova časna sestra, koja je u to vreme imala samo 17 godina, pokazala je čak i staru papirnu ikonicu Bogorodice, koja je pokrivena smeđe-crvenim slovima, za koje ona tvrdi da su njena krv.

"Rečeno nam je da će naša veza sa Bogom na taj način biti jača i autentičnija", otkrila je ona.

Sestre Franjevke morale su nakon toga da unište kartice zaveta, ali ova časna sestra je odlučila da zadrži jednu za sebe.

Ušao je unutra i prespavao, izašao bled i prestravljen: Tajnu zauvek odneo u grob!

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

"Napisala sam dve i jednu sam sačuvala u roditeljskoj kući".

Kaluđerica takođe tvrdi da su redovo jele bajatu hranu, poput jogurta i konzervisanog mesa kojima je istekao rok trajanja.

"Rekli su nam da to poslušno jedemo i da nam se neće dogoditi ništa loše. Ali, to nije bila istina, jer sam ja imala ozbiljnih problema sa želucem", otkrila je sestra.

Dodala je i da su starešine podsticale sestre da se bičuju svake noći i to toliko dugo koliko bi im trebalo da izmole pet "Ave Marija", pet molitava "Oče naš" i pet "Slava ocu".

Vatikan je naredio istragu njenih tvrdnji, i već je pripremljen pozamašan dosije koji sadrži svedočanstva još nekoliko časnih sestara, kao i članova reda koji tvrde da su se te stvari zaista događale.

Ali, vođa reda, velečasni Stefano Maria Maneli (82), porekao je sve optužbe. Inače, on je još 1982. godine pokrenuo ovaj red koji ima devet samostana u Italiji i još šest širom sveta, prenosi Thelocal.it.

Oteo svešteniku koverat sa novcem: Kad je pročitao ime i adresu, zaplakao je na sav glas!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs