Saznajte na vreme

5 stvari o braku koje vam niko nije rekao

Idila sa početka veze ili braka, logično, neće trajati večno, ali ni loše stvari koje se dešavaju nisu smak sveta
Ljubav i zavođenje
20:14h Autor:
5 stvari o braku koje vam niko nije rekao
Foto: Thinkstock

Iako smo svesni da početna zaljubljenost ima rok trajanja, da je zajednički život dosta težak, neke stvari je teško pretpostaviti, posebno kada izgovorite sudbonosno "da". Kako biste spremo ušli u novu fazu života, pročitajte 5 činjenica o braku koje vam niko nije rekao.

1. Doći će trenutak kada ćeš pogledati svog partnera i pomisliti: Je li to stvarno to?

Svaki početak veze ili braka je savršen. Ljubav cveta, tolerancija je na vrhuncu, a vaš partner vam je ujedno i najbolji prijatelj. Ali, jeste li razmišljali što zapravo znači u dobru i zlu? Ovaj drugi deo se ne odnosi samo na životne tragedije već na padove u vezi u kojima vam vaš partner nije uvek najbolji prijatelj i problemi postaju stvarni i prisutni. Ako osetite prazninu, razočarenje ili sumnju u vašu ljubav to ne znači da ste pogriješili već da prelazite iz faze fantazije u fazu realnosti. Dobro došle!

2. Ponekad ćeš otići ljuta na spavanje ( i probuditi se još ljuća)

Onaj ko je rekao "Ne odlazite u krevet ljuti" sigurno nije bio u braku ili barem nije mislio da se to odnosi na venčane parove. Spavaća soba je mesto gde ponekad poteknu suze, gde se vode žustre rasprave do sitnih sati nakon čega zaspite i to je tako.Ali, san kao takav ne mora biti negativna stvar, čak i kada se probudite ljuti ili još ljući. Izraz koji savršeno opisuje ovakvu situaciju je: "Jutro je pametnije od večeri".

3. Ponekad će periodi bez seksa biti puno duži nego što si zamišljala

"Moj muž je frajer i uvek će me privlačiti. Nikada neću dozvoliti da nam seks postane luksuz." Ovako nekako zvuči svaka novopečena mlada. Ali, realnost je puno drugačija. Verovale ili ne, biće situacija kada vam vaš lepotan neće biti privlačan i nećete želeti s njim da vodite ljubav.

Proći će nekoliko dana, pa još par i još par... Ali, i to je normalno i ne znači da vam više nije seksi kao pre. Ponekad će vam opuštanje i san biti draži od seksa.

4. Trudićeš se više nego ikad

Izraz "Na braku treba raditi" ne znači da bi trebalo da budete strpljivi i prihvatate da vaš muž hrče ili ne spušta WC dasku. Kad bi bar bilo tako lako. Rad u braku ili vezi odnosi se na puno više elemenata. Ljudi su kompleksna bića koja se stalno razvijaju i menjaju.Upravo na tim promenama treba raditi, iznova ih proučavati i učiti. Ponekad će nam ići na živce, ali one su deo nas i zato je vreme da ponovno krenete u školu - onu životnu u kojoj učenja nikad dosta.

5. Budite spremne na konflikte

Ako mislite da s partnerom imate toliko iskren i otvoren odnos da kod vas nikada neće biti većih nesuglasica, varate se. Prave, sočne svađe ne moraju nužno biti loše, a urlanje i nervozno kruženje iz sobe u sobu, verovali ili ne, može biti konstruktivno.Kada podignete glas na površinu podižete i nerešene probleme o vašoj vezi, odlukama i partneru, a svaka konstruktivna svađa ima sretan završetak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

BrakseksVeza