Odličan savet

Svakog dana reci ove tri reči: Papin najkraći recept za srećan brak!

Nije lako stvoriti porodicu, nije lako posvetiti nekom život i vezati se za njega zauvek, treba imati hrabrosti i čestitam vam, rekao je papa Franja, uz najkraću poruku
Ljubav i zavođenje
14:04h Autor:
Svakog dana reci ove tri reči: Papin najkraći recept za srećan brak!
Foto: AP / Alik Keplicz

Papa Franja izašao je u četvrtak uveče na "papski prozor" u Krakovu, s kojeg se decenijama pokojni papa Jovan Pavle II obraćao vernicima i ćaskao sa njima, i mladim katolicima dao "recept" za srećan i dug brak - tri reči svakog dana: molim, hvala i oprosti.

"Nije lako stvoriti porodicu, nije lako posvetiti nekom život i vezati se za njega zauvek, treba imati hrabrosti i čestitam vam!", rekao je papa grupi od 60 mladih bračnih parova iz cele Poljske koja je bila u masi vernika ispod prozora.

Papa je priznao da u braku "umeju da lete i tanjiri", a njegov savet da se savladaju sve bračne krize jeste da supružnici znaju da se i drugima u braku dešavaju svađe, i da je najvažnije da ne završe dan i ne legnu, a da jedno drugom nisu oprostili.

"Brak je tako divna stvar, da ga treba čuvati da traje zauvek. Tri su reči koje će pomoći da istraje brak u kojem ima teškoća: molim, hvala i oprosti", istakao je papa još jednom.

Moja žena više nije zgodna, puna je ožiljaka od carskog reza: Pismo jednog muža zapalilo internet!

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs