Osnovna ćelija društva

U Beogradu obeležen Međunarodni dan porodice: Negujmo porodične vrednosti

Ova godina je godina međugeneracijske solidarnosti, u kojoj se ukazuje na značaj "roditelja, baka i deka" kojima treba da kažemo "hvala"
Vesti 15.05.2017. - 18:49h Autor: Beta
Foto: Thinkstock

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović ocenila je, povodom Međunarodnog dana porodice, 15. maja da samo jaka porodica može graditi jaku Srbiju.

 

Ona je novinarima na svečanom obeležavanju tog dana u Beogradu rekla da je Vlada preduzela čitav niz aktivnosti i usmerila ih ka ekonomskom osnaživanju porodica u riziku. Istakla je i da su preduzete mere u borbi protiv nasilja u porodici i dodala da 1. juna stupa na snagu zakon koji reguliše to pitanje.

 

Suzana Paunović izrazila je verovanje da će društvo u Srbiji biti još efikasnije u toj borbi. Navela je da je ova godina - godina međugeneracijske solidarnosti u kojoj se ukazuje na značaj "roditelja, baka i deka" kojima treba da kažemo "hvala".

 

Kako je navela, Dan porodice obeležava se od 1993. godine kako bi se istakao značaj porodice i negovale porodične vrednosti i međugeneracijska solidarnost.

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je porodica nezamenljiv deo društva, kao i da država čini sve da je očuva, ojača i pomogne. On je rekao da je tokom prva četiri meseca ove godine država za porodiljski dodatak isplatila deset milijardi i 742 milona dinara za 40 hiljada porodica.

 

Za roditeljsi dodatak je za 61.160 korisnika izdvojeno dve milijarde 385 miliona dinara, dok je za dečiji dodatak 350.000 dece izdvojeno četiri milijarde 400 milona dinara.

 

Slogan ovogodišnjeg Međunarodnog dana porodice je "Porodica je naša luka".

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...