Da li ste znali?

Muškarci vam uvek gledaju u lice: Oblik i crte odlučuju koju će ženu izabrati!

Istraživanja pokazuju da je oblik lica jedan od faktora koji utiču na dužinu veze
Ljubav i zavođenje
12:10h Autor:
Muškarci vam uvek gledaju u lice: Oblik i crte odlučuju koju će ženu izabrati!
Foto: Profimedia

Istraživači su pred muškarce stavili fotografije različitih oblika lica. Nakon toga, muškarci su morali da odaberu ona lica s kojima bi se upustili u dugu vezu. Takođe, morali su i da odaberu jedno lice s kojim bi hteli da imaju samo kratku avanturu.

Rezultati su više nego zanimljivi. Žene s mekim obrisima, malom bradom, punijim obrazima, odnosno najženstvenijim crtama lica odabrane su kao najpoželjnije za kratku avanturu. S druge strane, žene koje imaju četvrtasti oblik vilice i jače izražene jagodice odabrane su za dugu vezu.

Dokaz da između vas vlada prejaka hemija: 10 signala seksualne požude!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon istraživanja, naučnici su postavili pitanje zašto je odabir baš ovakav, međutim muškarci nisu znali da daju konkretan odgovor. Neki su tek ponudili odgovor tipa: "Žene s nežnijim crtama lica izgledaju spremnije za varanje".

To je jako teško dokazati, tako da su istraživači ostali samo na nagađanjima.

Ranije istraživanja pokazala su da muškarci vole da budu u blizini žena sa izraženim oblinama i sa onima koje deluju senzualno. Ali su, takođe, potvrdili i da sa takvim tipom žena ne bi hteli da imaju dugoročnu vezu.

Kod odabira partnerke, muškarcima je ipak bitnije lice nego neki drugi atributi, potvrdili su naučnici sa Univerziteta u Teksasu.

Seks iz pakla: 4 žene otkrile kako su zamalo stradale zbog vibratora!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs