Tajna je u mističnosti

Ukradite tajne zavođenja od Francuskinja

Skrivanje pojedinih stvari daje element uzbuđenja u interakciji sa muškarcem, dok mu suzdržavanje u razgovoru dodatno podstiče požudu
Ljubav i zavođenje
10:00h Autor:
Ukradite tajne zavođenja od Francuskinja
Foto: Shutterstock

Požaliti se dečku na PMS i generalno se pred njim u potpunosti opustiti, oslobađajuće je iskustvo. Ali, put do njegovog obožavanja je ponekad baš u suprotnom... u vašoj sposobnosti da otkrijete što manje.

Na početku veze ste verovatno gasili velika svetla u intimnim trenucima i zatvarali vrata kupatila. A sad? Uopšte više ne razmišljate o tome da li će vas videti u najstarijem, ispranom donjem rublju. Dok nesputanost u seksu definitivno povećava zadovoljstvo, nova knjiga La Seduction: How the French Play the Game of Life otkriva da totalna izloženost u svakodnevnim trenucima može pokvariti vašu seksualnu hemiju. Autorka Elaine Sciolino, dopisnica Njujork Tajmsa (New York Times) iz Pariza, primetila je da Francuskinje zavođenju pristupaju drugačije od Amerikanki, a po svoj prilici i od nas: one veruju da skrivanje nekih stvari daje element uzbuđenja u interakciji sa frajerom. A, Sciolino kaže da bi trebalo i mi da savladamo tu ženstvenu mističnost.

Manje je mnogo višeFrancuskinje paze na to šta će izložiti pogledu svog muškarca, što dodatno podstiče požudu. Na primer, ako dečko sve vreme ima na vidiku vaše intimne delove tela, vremenom će prestati da mašta o tome kako vam skida odeću da bi zavirio ispod nje.

“Većina Francuskinja se trudi da zadrži dašak misterioznosti, čak i kada su u dugoj vezi”, kaže Sciolino. Stoga se nakon tuširanja umotajte u peškir, a tek opran donji veš odložite u ormar, ne kačite ih na kvaku gde ih može videti. Ukoliko želite da vašeg dragog rublje asocira na vaše zgodno telo, a ne da se primamljivost izgubi u hrpi razbacane odeće.

Ne zaboravite nestašne detaljeMisterioznost možete održati i suzdržanošću u razgovoru. Iako je seksi povremeno poslati pohotan SMS (“Želim te u sebi”), često je uzbudljivije biti stidljiv. “Francuskinje su u razgovorima zaigrane”, kaže Sciolino. Pošaljite mu SMS koji će mu podstaknuti maštu, ali neće biti direktno seksualan (pokušajte, recimo, sa fotkom dela svog golog bedra uz poruku “Samo uvod...”). To produžava iščekivanje, pa će intenzivnije žudeti za vama. Sciolino ističe da mi, za razliku od Francuskinja, čuvamo seksi dodatke kao što je lepo rublje i parfem za posebne prilike.

“Francuskinjama su, pak, takve stvari deo svakodnevice – procenjuje se da 20 odsto svoje zarade troše na fino rublje”, dodaje Sciolino. A, tako želja stalno tinja... Ako nosite vruće gaćice, osećaćete se više seksi, pa ćete se i ponašati zavodljivije. Kao dodatak seksi rublju, naprskajte se sa malo parfema sa notom mošusa. “Francuskinje veruju da parfem mnogo govori o vašoj ličnosti”, kaže Sciolino.

Potražite parfem čiji će miris biti vaš zaštitni znak pa će vas vaš dragi povezivati s tim senzualnim mirisom. Kako mošusni parfemi imaju feromone, uz njih ćete dobiti i vibru zavodnice.

Najvažniji francuski trik koji bi, svakako, trebalo da usvojimo Sciolino naziva “seksualno nabijen pogled”. Posmatrajte ga nekoliko sekundi, napola se osmehnite i potom pogledajte negde drugo. Možda ste taj pogled i primenjivali na svom dečku kada ste tek počeli da se zabavljate, ali je neverovatno koliko je jak njegov učinak i u dugotrajnoj vezi. Njime se izražava žudnja, izazov i želja da budete sa njim nasamo... a u njemu budi želju da vas odvuče u krevet, i to istog trenutka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs