Razmislite o ovome

Tri pitanja koja će vam promeniti poglede na brak: Postavite ih sebi pre venčanja!

Da li ste zaista spremne za brak, znaćete samo ukoliko odgovorite iskreno na ova tri pitanja
Ljubav i zavođenje
06:10h Autor:
Tri pitanja koja će vam promeniti poglede na brak: Postavite ih sebi pre venčanja!
Foto: Shutterstock

Brak je zajednica koja zahteva mnogo truda i odricanja. Upravo zbog toga, vrlo je važno da budete spremni i sigurni u svoju veliku odluku. Ali kako da znate kada ste zaista spremni za brak?

Postoje tri pitanja koja bi pre ulaska u brak trebali postaviti sami sebi, a vaši vlastiti, iskreni odogovori će vam otkriti sve:

Da li vam je sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite li da saznate tajnu srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svoga partnera stavljaju ispred svoje. U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija, niti duboka poruka već činjenica da dve osobe jedna drugu žele usrećiti. Zašto bi ikada želeli da napustite osobu koja je svoj život posvetila vama i vašoj sreći?

Šta ne smete da obučete na svadbu: Ovo nije vaš poseban dan!

Zašto volite partnera?

"Zato što ga jednostavno volim", je najgori odgovor koji na to pitanje možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još uvek niste spremni za brak te da još uvek ne razumete značenje ljubavi.

Suprotno uvaženom mišljenju, leptirići u stomaku i ushićenje koje osećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će sa vremenom nestati. Ali to ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da je ona tek tada isplivala na površinu.

Prema narodnom verovanju: Saznajte kada ćete da se udate!

Ako vas partner čini srećnom osobom, na vama je da otkrijete zašto je to tako, i tek tada ćete biti sigurni da li su vaša osećanja i namere iskreni.

Da li ste spremni na život u kojem ćete nadopunjavati jedan drugoga?

Život u zajednici je drugačiji od onog koji ste vodili pre braka. Pitanje koje morate postaviti glasi - da li će život kakav želite voditi, koji vas usrećuje i koji osećate da morate voditi biti takav i u braku?

Drugim rečima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li spremni da se odreknete svojih stavova i prihvatiti tuđe. To mogu biti manje životne stvari poput gde ćete živeti, ali i mnogo veće poput one o planovima oko dece i religijskih stajališta.

Frizure za venčanje: Kako su se menjale kroz 50 godina! (VIDEO)

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna i velika pitanja je razgovor sa partnerom. Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno "da" to se neće promeniti preko noći, već se može samo pogoršati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs