Putem interneta

Uvredljive reči i poruke: Jedini razlog zašto muškarci psihički maltretiraju žene!

Jedna od četiri devojke barem jednom u životu doživela je da joj muškarac uputi uvredljiv tvit ili poruku
Ljubav i zavođenje
20:02h Autor:
Uvredljive reči i poruke: Jedini razlog zašto muškarci psihički maltretiraju žene!
Foto: Thinkstock

Nova studija objavljena u časopisu Plos One bavila se pitanjem onlajn uznemiravanja od strane muškaraca, čije su nejčešće žrtve devojke starosti od 18 do 24 godine.

Jedna od četiri devojke barem jednom u životu doživela je da joj muškarac uputi uvredljiv tvit ili poruku.

Pomenuta studija došla je do podatka da je uglavnom reč o muškarcima sa niskim nivoom samopouzdanja, te da će se jedan takav muškarac pre usuditi da nekog uvredi nego samouvereni dečko koji je siguran u sebe. Baš čudno!

Tokom studije istraživači su proučavali grupu od 163 muškaraca i žena, koji su preko interneta igrali igrice jedni protiv drugih. Jedina stvar koju su jedni o drugima znali jeste pol, piše Woman's Health.

On će vas upropastiti: Ovakav muškarac vam ne treba u životu!

Kada bi jedan muškarac pobeđivao drugog, ponašanje je bivalo nepromenjeno. Međutim, kada se dešavalo da devojka pobeđuje muškarca, automatski kreću uvredljive i pogrdne reči.

Studija dalje ukazuje i na to da muškarca, osim što se nervira jer gubi partiju, dodatno ga iritira jer ga pobežuje žena.

Dakle, inferiorniji muškarci teže podnose kad gube od žene, a dovoljna je i sama pomisao da im je žena konkurencija. Takođe, studija ukazuje i na to da muškarci koji gube često vređaju ženu s ciljem da joj poljujaju samopouzdanje i time sebi povećaju šansu za pobedu.

S druge strane, uspešni muškarci nemaju potrebu da napadaju druge.

"Sposoban muškarac se ne pokaža ovako, on nema potrebu da jača svoju nadmoć kako bi bio atraktivan", navodi se u studiji.

Pametne žene ovo praktikuju: Glavni adut za držanje muškarca u šaci!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs