Nije sve tako crno

Životne lekcije koje naučimo nakon raskida: Jači smo nego što mislimo!

Stalne svađe, suze i raskidi, sve do onog konačnog, sigurno su vam pokazali da možete da izdržite baš sve, a to je zaista dobar osećaj
Ljubav i zavođenje
18:06h Autor:
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Raskid ne mora nužno da bude samo loša stvar. Koliko god vam je teško, treba da shvatite da iz takve situacije možete da izvučete važne životne lekcije.

1. Ne pokušavajte da promenite ljude...

... jer u tome nećete uspeti. Ne mislimo na one male iritantne navike, već na karakter. A ako vas je nešto bivši dečko naučio, to je da ste gubili vreme pokušavajući da ga promenite. Možda ste čak pokušavali da promenite i sebe, kako biste prihvatili te stvari i uverili samu sebe da ste pogrešili. I koji je rezultat svega toga?

Lekcija: Hvala bivšem što vam je pokazao da ljude treba voleti zbog onoga što jesu, a ne onoga što bi mogli da budu.

Zašto sanjamo bivše saznajte OVDE.

2. Jači ste nego što mislite

Stalne svađe, suze i raskidi, sve do onog konačnog, sigurno su vam pokazali da možete da izdržite baš sve. Dobar osećaj, zar ne?

Lekcija: Hvala bivšem za testiranje vaše snage.

Koja su zlatna pravila za postizanje unutrašnjeg mira saznajte OVDE.

3. Ljubav nije dovoljna

Mnoge žene su bile u vezama i sa dobrim momcima, ali to jednostavno nije bilo to. Upravo su ih takvi naučili da ljubav često nije dovoljna. Ono što je potrebno je više zajedničkih vrednosti i interesa: slični ciljevi, otvorena komunikacija, kompromis, poverenje i pouzdanost itd.

Lekcija: Hvala bivšem na otvaranju očiju.

Koje se četiri stvari ne govore dečku pročitajte OVDE.

4. Vi ste jedini odgovorni za svoju sreću

U mlađim danima, svaka od nas napravila je tu grešku: dopustila je da njena sreća zavisi od nekog drugog. Još bi redovno naletele na pogrešnog i to bi sve postao jedan veliki haos.

Lekcija: Hvala bivšem koji je postigao da se osećate toliko jadno da ste se zakleli da niko više nikad neće kontrolisati vašu sreću, osim vas.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...