Pogledajte

KO JE HANA HULJIĆ, ZA KOJOM JE POLUDEO PETAR GRAŠO: Sasvim jednostavna devojka iz komšiluka! (FOTO)

Nežna, jednostavna i prirodno lepa, ćerka Tončija Huljića osvojila je čuvenog hrvatskog pevača

Ljubav i zavođenje
15:55h Autor:
KO JE HANA HULJIĆ, ZA KOJOM JE POLUDEO PETAR GRAŠO: Sasvim jednostavna devojka iz komšiluka! (FOTO)
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Petar je Hanina simpatija još od detinjstva, a zahvaljujući slavnim roditeljima imala je prilike pratiti ga na brojnim koncertima. Iako ih je pesma "Srce za vodiča" nastala pre pet godina jako zbližila, njihova ljubav rodila se tek pre nekoliko meseci kada je Hana Petra osvojila nenametljivošću i nežnošću.

"Što sam sve propustio, dok te nisam vidio, oči sam otvorio i odmah znao...Jedan na jedan to smo ja i ti, sad se ne bojim ti reći ni priznati makar mi nije to lako..Ja uzimam srce za vodiča, ne pitaj znam, da smo srodna bića..." To ljubav je što se rijetko viđa i to je naša priča...”

Ove stihove pevali su zajedno Petar Grašo (45) i Hana Huljić (31) ne sluteći da će samo nekoliko godina kasnije to biti - njihova priča. Pesma je postala hit, a poseban začin bio je anđeoski vokal Hane Huljić koja je svoj glas iskoristila kao muzički instrument.

Petar je Hani još od detinjstva bio simpatija i to nikada nije krila, a poziv za saradnju u ovoj ljubavnoj baladi pre pet godina posebno ih je spojio.

"Jako sam se razveselila kad me Petar zamolio da pevam vokal. Ovde se ne radi o duetu, već sam interpretirala određene tonove umesto instrumenata. Tajnovito kao i u pesmi, i u spotu potajno kao anđeo čuvar nadgledam ljude i popravljam odnose među njima", objasnila je svoju ulogu Hana koja uz brata Ivana nastavlja muzičko putovanje porodice Huljić.

Oduševljenje Grašom nije krio ni njen otac Tonči.

"Ovo je pesma na koju je Petar odmah "pao". Rekao je da se radi o velikoj pesmi koju bi voleo da ima u svom repertoaru. Budući da je on čovek koji moju labilnu dušu i karakter zna često izazvati, kako u vinima, tako i u pesmama, nisam mogao odoleti jer volim njegov vokal i smatram ga jednim od najboljih u zemlji", rekao je tada Tonči Huljić.

A da će upravo taj hitmejker nesvesno spojiti svog najboljeg prijatelja i ćerku, malo ko se zaista tome mogao nadati. Grašo je u njihovu porodicu ušao kao mladi muzičar u dvadesetim godinama i Hana je, zahvaljujući majci i ocu odrastala u muzičkoj radionici u kojoj je upoznala brojne pevače, naučila zanat koji se savršeno nadogradio na urođeni talenat, ali i na njeno obrazovanje.

2013. godine publika ju je upoznala kada je kao student muzičke Akademije ostvarila ulogu u televizijskoj seriji Stella. Tada je morala da se pravda da je ulogu dobila preko audicije, a ne zbog slavnog tate. Kada je odlučila da se prijavi na audiciju roditelji su, kaže, bili čak malo i zabrinuti, ali podržali su je. Tada je već bilo jasno da će krenuti njihovim stopama - od malih nogu bila je izuzetno kreativna, a osim muzike, obožava komponovanje i slikanje. Nakon što je postala magistar kompozicije i muzičke teorije, ozbiljnije se posvetila nastupima.

Od onih koje posebno pamti je turneja po Kini s pijanistom Maksimom Mrvicom, ali i brojni koncerti svog oca kada je pevala kao prateći vokal njegovom bendu Madre Badessa.

Otac joj je podrška i u privatnom životu. Pre samo dva meseca Tonči je za Gloriju prokomentarisao konstataciju novinara da je Grašo prva Hanina simpatija te odgovorio na pitanje kako bi reagovao kada bi Hana za partnera odabrala upravo ovog pevača.

"Nadam se da će Hana znati bolje da odabere. Petar će shvatiti ovu našu šalu. Nas dvojica se uvek podbadamo", rekao je Huljić. Tada je otkrio i da žali što 2000. godine nije prihvatio ponudu da se s porodica preseli u London, ali da su mu kočnica bili njegovi izvođači, posebno Petar Grašo i Jelena Rozga.

Svojom nenametljivošću i nežnošću, Hana je osvojila i Petra, a ljubav im se dogodila u najboljem mogućem trenutku - nakon što su oboje izašli iz dugih veza - ona se otrgnula iz zagrljaja Tomislava Šošića, a Petar se nakon 24 godine razišao s pevačicom Danijelom Martinović, koja takođe svoje najveće hitove duguje bračnom paru Huljić.

Jednostavna devojka iz susedstva

Zbog svoje visine ovu Splićanku retko možete videti u štiklama jer osim što su joj neudobne, kaže, ne voli kad "štrči" među prijateljicama. Zato radije bira opuštene varijante poput patika i farmerki. Svoj stil opisuje kao damski, šik i s pomakom. Jedna od dražih odevnih kombinacija su joj pantalone s pepito dezenom, na nogama oksfordice i marama oko vrata. Nadahnjuje je moda 60-ih godina, a kod muškaraca joj se sviđaju casual izdanja - sako i rolke.

U slobodno vreme vozi rolere s prijateljicama, a najbolja među njima joj je splitska pevačica Domenika s kojom odlazi rado na putovanja.

Sluša, kaže, raznoliku muziku, a dok putuje najčešće joj se iz slušalicama ori David Bouvi, Robi Vilijams... Kada ju je u Kini uhvatila nostalgija za domom, na njenom repertoaru je često bio upravo Petar Grašo...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs