Pravi savet

ONO ŠTO JE POL NJUMEN REKAO O BRAKU TREBA DA ZNA SVAKI MLADI BRAČNI PAR: Ako želite dobar brak, obratite pažnju na OVO!

Brak Pola Njumena i Džoane Vudvard nije bio savršen, ali to ga nije sprečavalo da bude jak. "Venčali smo se u vreme kada su se stvari popravljale, a ne bacale: toster, čarape, radio... Pa tako su se i brakovi popravljali..."

Ljubav i zavođenje
10:55h Autor:
ONO ŠTO JE POL NJUMEN REKAO O BRAKU TREBA DA ZNA SVAKI MLADI BRAČNI PAR: Ako želite dobar brak, obratite pažnju na OVO!
Foto: Profimedia

Pol Njumen i Džoana Vudvard živeli su zajedno 50 godina, gradeći i stvarajući srećnu porodicu i uspešnu karijeru. Bili su talentovani glumci, postali su legende, a za holivudske standarde dosegli su nezamislivo - proslavili zajedno zlatnu svadbu.

Kada su na vrhunsku karijere, Njumena pitali kako uspeva da ne vara suprugu, uz osmeh je rekao: "Zašto da jedem hamburger kada me kod kuće čeka sočan odrezak?"

Brak Pola Njumena i Džoane Vudvard nije bio savršen, ali to ga nije sprečavalo da bude jak. Činjenica je da su golicali javnost te da se novinari nikad nisu umarali od pitanja, kako im uspeva da "održe" brak:

"Za dvoje ljudi koji nemaju skoro ništa zajedničko, imamo neobično dobar brak," rekli su.

Pol Njumen
foto: Profimedia

"Večali smo se u vreme kada su se slomljene stvari popravljale, a ne bacale: toster, cipele, čarape... Tada su se i brakovi popravljali..."

"Ja donosim samo velike odluke, dok moja žena donosi one manje. Na primer, ako želim da živimo u Kaliforniji, a ona želi da živimo u Konektikatu, mi ćemo živeti u Konektikatu. Nema veze, to je sitnica - geografija. Ako ona misli da treba da budem demoktrata, a ne republikanac, ja ću biti demokrata. To je takođe sitnica. Ali zato ja uvek vodim računa o spoljnoj politici naše zemlje. Recimo ona će se uvek složiti oko mog stava prema Kini. To je veoma važna odluka," našalio se glumac jednom prilikom.

U januaru 2008. godine Njumen i Vudvard proslavili su zlatnu svadbu, a u septembru te iste godine Pol Njumen je preminuo.

Na dan pedesete godišnjice braka, Pol Njumen je napisao pismo svojoj ženi, a ovo su delovi tog pisma koji otkriva tajnu njihovog dugog braka:

"Sreća u braku nije nešto što se jednostavno događa. Dobar brak se stvara mukotrpnim radom. Kao deo bračnog života, male stvari postaju velike. Nikad nije kasno da se držite za ruke. Recite "volim te" barem jednom dnevno. Ne idite u krevet posvađani. Ni pod kojim uslovom ne uzimajte zajednički život zdravo za gotovo; udvaranje ne treba da se završi medenim mesecom - mora trajati ceo život. Vi morate da imate iste ciljeve. Krenite kroz život zajedno. Formirajte krug ljubavi koji će okupiti celu porodicu. Činite stvari jedni za druge, ne iz razloga dužnosti ili žrtve, već iz razloga radosti. Zahvalite se partneru. Na suprugu ili supruga ne gledajte kao na anđela, nemojte ih idealizovati... Za brak je potrebno strpljenje, razumevanje, smisao za humor....

Moć da oprostiš i zaboraviš. Stvorite lepu atmosferu jedni za druge u kojoj ćete se moći razvijati... Nađite vreme za duhovni razvoj. Zajedničko traganje za dobrim i lepim. Veza u kojoj je nezavisnost jednak za oboje, zavisnost uzajamna, kao i obaveze. Nije stvar samo venčati se sa pravom osobom, nego da i ti sam budeš prava osoba."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs