PREVARA

Psiholog objašnjava zašto muškarci varaju: Zbog ovoga će se i najverniji upustiti u preljubu!

Zbog ova 2 razloga će vas prevariti i najverniji muškarac

Ljubav i zavođenje
Autor:
Psiholog objašnjava zašto muškarci varaju: Zbog ovoga će se i najverniji upustiti u preljubu!
Foto: Shutterstock

Kada dođe do prevare, žene krivicu traže u sebi, a to je potpuno pogrešno, kaže psiholog i bračni terapeut Mark Piterson. Razlog zašto muškarci varaju često nema nikakve veze sa vama, već sa emotivnim problemima sa kojima se suočavaju.

Evo zašto u najvećoj meri dolazi do preljube:

1. Ne znaju svi muškarci kako da komuniciraju u vezi

Da, on može biti uspešan u svim oblastima života, ali kada je reč o emocijama, on se pretvara u dete. Kada nastanu problemi u vezi, muškarci se uglavnom povlače i izbegavaju razgovor. Psiholog objašnjava da je to vrlo čest slučaj.

Kada nastanu problemi, muškarci se povlače i umesto da se uhvate u koštac sa njima, oni zabavu potraže sa strane. Umesto da popriča sa vama, on će pre izabrati da ne pravi buru i pometnju. Potražiće drugu ženu i tu nadomestiti ono što mu nedostaje u vezi.

2. Željni su dokazivanja

Mnogi muškarci obožavaju svoje žene, ali i pored odličnog seksa i ljubavi koju imaju, konstantno imaju potrebu da obraćaju pažnju na druge devojke i često baš oni muškarci koji imaju sve u vezi odluče da naprave preljubu. On vara jer je nesiguran u sebe i ima potrebu da se dokazuje i traži potvrdu svoje muškosti.

Nažalost, ako se muškarcu s vremenom učini da nešto nedostaje u vezi, on će radije pronaći utehu sa strane, nego skupiti snage da vam prizna da ima problem emotivne prirode. Psiholog objašnjava da ovo pravilo ne važi za sve muškarce, ali da je najčešći razlog zašto i oni najverniji požele da sreću pronađu u nekoj drugoj ženi.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs