PRAVILA ROMANSE ZA JEDNU NOĆ

Ako se upuštate u avanturu na jednu noć ovo morate znati: Seks za jednu noć ima svoja striktna pravila!

Seks za jednu noć nije ljubav, nije stvarna srecća, hrana za ego, a nije ni lek za usamljenost -ali, to ne znači da se on ne dešava. A, kada se dešava, potrebno je da znate kako glase njegova "pravila", kako se ne biste potom osećali loše, postiđeno ili razočarano.

Ljubav i zavođenje
Autor:
Ako se upuštate u avanturu na jednu noć ovo morate znati: Seks za jednu noć ima svoja striktna pravila!
Foto: Shutterstock

Da li postoje pravila kada je u pitanju seks za jednu noć? Naravno! Itekako postoje, možda jasnija nego ona koja važe za "standardne" veze. A, za vas je važno da ih upamtite i primenite, kako se nešto u čemu bi trebalo da uživate ne bi pretvorilo u gorak ukus u ustima.

-Ne tražite avanturu na poznatoj teritoriji

Ako je to korporativna zabava ili zabava na kojoj se svi prijatelji znaju, onda je najbolje da odete kući sami. Čak i ako ovog zgodnog momka vidite prvi put, šansa da je on svima ostalima poznat je prevelika da biste pronašli partnera za jednu noć pored pedeset zajedničkih prijatelja.

-Osmislite plan povlačenja

Odmah upozorite da ujutru imate važan sastanak ili morate rano da ustanete zbog važnih i neodložnih obaveza. Ako se stvari razviju u nekom neplanirano pozitivnom smeru i oboje poželite da provedete noć zajedno, reći ćete da je sastanak otkazan...

-Ne ostajte do jutra

Seks sa gotovo nepoznatom osobom nije ujedno i razlog da spavate u istom krevetu sa strancem. Mudrije je elegantno se povucći odmah nakon vođenja ljubavi – sutra imate važan sastanak (na primer). Naročito ujutru, kada nestane uticaj šampanjca, možda se nećete baš najprijatnije osećati u toj situaciji. Održavanje samopoštovanja lakše je ako ovaj trenutak doživite sami sa sobom.

-Dogovorite se o svemu

Imate dečka, vi zapravo tražite muža ili ozbiljnu vezu, još uvek patite za bivšim – bolje je da kažete sve ove stvari, pre svega sebi, pa ona i osobi sa kojom planirate da budete intimni pre ulaska u taksi.

-Ne zavaravajte se

Seks za jednu noć nije ljubav, nije lična sreća, a nije ni lek za usamljenost. Sa tim simptomima ide se kod psihologa, a u krevet, sa jedva poznatom osobom, fokus je na fizičkom, a ne na mentalnom iskustvu. Budite spremni da će od vas tražiti da odete, a čak vas neće ni odvesti do vrata (o pratni do taksija ili vožnji do kuće, da i ne pričamo). Nađite snage u sebi da narednog dana na društvenim mrežama ne tražite profil svog "about last night" neplaniranog ljubavnika. Sve ovo ne mora, ali može da se desi.

-Posle seksa zaljubili ste se u njega ili on u vas – ne?

Ovo ćete morati da preživite. Dogovor je bio potpuno drugačiji. Ili, u slučaju da je obostrano, stvari onda značajno menjaju tok...

-Ne ostavljajte tragove na mestu zločina

U stvari, seks za jednu noć često se pretvara u dugu romansu. Da li će se to vama desiti, vreme će pokazati. U međuvremenu – nemojte dozvoliti da se misli vrate i ništa ne ostavljajte na mestu događaja. Posebno donje rublje i intime stvari: to je uzbudljivo samo u filmovima.

-Zapamtite pravila bezbednosti

Prvo, vaša sigurnost je najbitnija. Vi ne poznajete ovu osobu i šta namerava da uradi. Nadajte se najboljem. Recite drugarici sa kim idete i na koju adresu. Drugo, ne zaboravite na kontracepciju, odnosno zaštitu od polnih bolesti što znači: kondom!

(Stil.kurir.rs/Izvor:Vijesti.me)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs