NIJE NI SANJALA DA ĆE SE UDATI ZA NJEGA

Neverovatna ljubavna priča sa najtužnijim krajem: Baka (91) se udala za beskućnika 40 godina posle njihovog prvog susreta... (VIDEO)

Zahvalna je i na to malo vremena koje su proveli zajedno

Ljubav i zavođenje
13:49h Autor:
Neverovatna ljubavna priča sa najtužnijim krajem: Baka (91) se udala za beskućnika 40 godina posle njihovog prvog susreta... (VIDEO)
Foto: Printscreen Jutjub/ Que Full

Džoan Neininger (91) se udala za beskućnika Kena Selvaja (92) 40 godina posle njihovog prvog susreta ispred njenog kućnog praga.

Međutim, nakon tri godine bračnog života, Ken je preminuo od upale pluća. Kod kuće je pao što mu je uzrokovalo krvarenje u mozgu, a preminuo je tri dana nakon što je primljen u kraljevsku bolnicu Gloucestershire.

"Volela sam ga. Bio je divan čovek i jednostavno smo se jedan drugom prilagodili. Nedostaje mi njegovo društvo i smeh", rekla je ožalošćena Džoan za Mirror.

Ona je ispričala da kad je prvi put ugledala Kena, nije ni sanjala da će se udati za njega.

Bio je beskućnik 18 meseci, a onda mu je sudbinski susret promenio život: Našao je i ljubav i izgubljenog oca! (FOTO)

Pre četiri decenije, Džoan je ugledala Kena kako luta ulicama Gloučestera, pretpostavljući da je odseo u pansionu i da ne izlazi preko dana.

Međutim, ugledala ga je kako kopa po kantama za smeće, tražeći hranu, te je shvatila da je beskućnik.

Ken je, priča Džoan odbio ponude mnogih da mu pomognu pa mu je ona, počela da ga hrani, ostavljajući mu sendviče.

Njen pokojni suprug Norman je tada pokušao Kenu da pomogne, ali on je bolovao od šizofrenije i nije hteo da uzima lekove dok ga Džoan nije nagovorila.

Nakon toga se uselio kod bračnog para, Džoan i Normana, i jedno vreme su srećno živeli u vikendici koju je Džoan opisala kao "njihov mali raj".

Ona kaže da su oni bili poput braće, sve dok Norman nije umro 1983. godine. Džoan je tada otišla da živi sa svojom ćerkom, a par se 2016. godine opet sreo.

Ubrzo su izgovorili sudbonosno "da" na Džoanin 88. rođendan, četiri dana posle Dana zaljubljenih 2017. godine.

Ona kaže da bi njihova priča trebalo da bude snažan podsetnik društvu da ne odbacuje svoje najslabije članove, kao što su beskućnici i osobe s mentalnim problemima koje, kaže ona, nigde ne dobijaju adekvatnu pomoć.

Šizofrenija je grozna mentalna bolest, ali pravi lekovi mogu da pomognu da čovek bude potpuno funkcionalan", rekla je Džoan, koja je inače pomagala i nekoliko dobrotvornih organizacija, a volontirala je i u skloništima za beskućnike, te je o svom iskustvu napisala i knjigu.

Najtužnija ljubavna priča stare Jugoslavije: Otišao je pre 27 godina, posle njega nikada nije pogledala drugog! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs