terapeut savetuje

5 načina da izlečite slomljeno srce: Ovako ćete najbolje preboleti raskid!

U nastavku pročitajte kako da na najlakši način pregurate mučan period nakon raskida veze

Ljubav i zavođenje
Autor:
5 načina da izlečite slomljeno srce: Ovako ćete najbolje preboleti raskid!
Foto: Shutterstock

Svaki raskid je sam po sebi veoma bolan i traumatičan i sigurno je svako od nas u životu prošao kroz taj period i osećaj nemoći, pogotovo ako smo ostavljeni.

Tada smo ranjivi i pomalo izgubljeni, a jedan od simptoma prisutne depresije je osećaj nemoći. Tokom i nakon tog perioda depresija može da bude klinička. Možda počnete ponovo da izlazite i uplovite u novu vezu, a onda nešto samo klikne u vama, probudi se sećanje na trenutke sa bivšim partnerom i obuzme vas. To može da traje kratko, a može i godinama.

"Tugovanje je različito kod svakog od nas, a ono što ja očekujem jeste da stvarno budete loše najmanje 90 dana nakon raskida", kaže doktorka Kloi Karmičel terapeut za veze.

Zato je najbolje osetiti depresiju čim se pojavi, ali nemojte to osećanje da poistovećujete sa time da sebi dozvolite da osetite svu težinu emocija koje vas preplavljuju u tom momentu.

Ostanite svesni razloga zašto se veza završila

Kad god vam bivši momak zaluta u misli, setite se zašto ste raskinuli i umesto da patite za njim mislite o tome kako je to bila prava odluka.

Patnja je za njih nepoznat pojam: Ova tri horoskopska znaka najbrže prebole raskid!

foto: Shutterstock

Izbrišite bivšeg partnera sa društvenih mreža

Kada stavite tačku na vezu, nemojte zaboraviti da ga obrišete i sa društvenih mreža.

Praćenje nekadašnjeg partnera na internetu možda vam donesi privremeno olakšanje, ali vi na taj način samo dublje tonete u zavisna osećanja prema njima.

Zakažite masažu

Ovo je najbolji način da smanjite stres i najbolja uteha u teškim trenucima. Dodir čini da se osetite željenim, vrednim, voljenim i sigurnim.

Veliki procenat ljudi pati za fizičkom intimnošću koju su imali sa bivšim partnerom.

Nemojte se stideti da potražite pomoć terapeuta

Kada vas ostavi partner to može da pokrene lavinu negativnih osećanja prema vama samima i rane koje ne možete da prebolite sami. Zato je najbolje da se posvetite nekom novom hobiju kako bi skrenuli misli sa nekoga ko vas nije vredan.

foto: Profimedia

Izlazak na dejt

Iako vam se ovo čini verovatno kao nemoguća misija u trenucima kada vam se lomi svet, izlazak na dejt zapravo može da bude veoma dobar za vaše slomljeno srce, piše womenshealthmag.

Ukoliko mislite da ćete odmah i sigurno završiti opet tu gde ste i sa tom novom osobom, varate se. To uopšte ne mora da bude slučaj, a pored svega ovog puta bićete sigurno oprezniji.

Ne oklevajte ni tren: Ako prepoznate ovih 7 znakova, vreme je za raskid!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs