Istraživanje pokazalo

Tema koja intrigira i plaši: Svi lažu o broju seksualnih partnera!

Najnovije ankete sprovedene u nekoliko evropskih zemalja dokazale su da većina osoba daje lažne odgovore na pitanje broja seksulnih partnera, muškarci i žene lažu iz sasvim drugog motiva
Ljubav i zavođenje
21:28h
Tema koja intrigira i plaši: Svi lažu o broju seksualnih partnera!
Foto: Shutterstock

Pitanje "koliko si ih imala do sada" intrigira većinu zaljubljenih muškaraca, a i psiholozima je ova tema inspirativna.

Najnovije ankete sprovedene u nekoliko evropskih zemalja dokazale su da većina osoba daje lažne odgovore na ovo pitanje, žene uglavnom strepe da ne ostave pogrešan utisak, a žele i da zaštite ego partnera.

Zanimljivo je i da gotovo svaki muškarac laže po ovom pitanju iz potpuno drugog motiva. Oni, naravno, preuveličavaju, jer strepe da će ostaviti loš utisak kada se ispostavi da nisu dovoljno iskusni ili poželjni. Predstavnici jačeg pola, pravi broj seksualnih partnerki množe sa tri, dok žene stvarni broj ljubavnika umanjuju ili čak dele sa tri.

Naučnici, koji su analizirali rezultate studije tvrde da je laganje o partnerima jedna od najčešćih neistina, naročito na početku veze.

Osim o broju seksualnih partnera, i muškarci i žene lažu i svojim godinama, o razlozima raskida prethodnih veza, novcu, poslu... Dame ne vole da priznaju ni koliko su platile novu odeću, ali ni koji broj grudnjaka nose? Uprkos tome, 63 odsto predstavnica lepšeg pola tvrdi da se užasava laži u vezi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs