Sreća ni(je) u braku

7 dobrih razloga da se nikad ne udate!

Ako živite u Srbiji, gazite tridesetu i još se niste udali, verujemo da proživljavate Isusove muke

Ljubav i zavođenje
Autor:
7 dobrih razloga da se nikad ne udate!
Foto: Shutterstock

Najveća zabluda je da žene žele brak. Ali istina je: ne želi svaka žena da bude supruga. Bez obzira na okolinu i raznorazne razloge ovo je 7 dobrih razloga da NIKAD ne pristanete na brak:

1. Svi oko tebe se venčavaju - vreme je da se vežeš!

Osećaš da te sa svih strana proganja ono pitanje: Kad ćeš ti? Ali to nije razlog da pristaneš da se vežeš za prvog čoveka koji je dobar "na papiru". Na kraju krajeva, ne dopusti da te društvo "natera" da uletiš u bračnu zajednicu. Ti si ta koja će na kraju možda završiti sa nekim ko nije dobar za tebe.

Ako te okolina proganja sa pitanjima ovog tipa - promeni okolinu!

2. Zato što si trudna!

Brak ne garantuje sreću u porodici. Često se dešava da i muškarci koji su u braku nisu spremni za bebu. Prva njihova misao je da su uhvaćeni u zamku. Stoga nemojte nikada da se venčate zato što je beba na putu. Dovoljno je da je pored vas muškarac koji će vam pružiti podršku i da bude dobar otac vašem detetu.

Mihail Labkovski: Svaka ostvarena žena poseduje ovih 7 osobina!

foto: Shutterstock

3. Zbog toga što vi i vaš partner imate dobar seks!

Ne dozvolite da hormoni utiču na vas i da završite u braku sa nekim ko vam izvan kreveta ne odgovara. Čak i ako nekoliko sati dnevno provedete u krevetu sa nekim ko vam potpuno odgovara, to ne znači da ćete se ostatak dana odlično slagati. Za sreću je potrebno mnogo više od dobrog seksa.

4. Zbog toga što vas roditelji pritiskaju da se venčate!

Nema veće agonije od roditelja koji su odlučili da "zaigraju na svadbi svog deteta". Oni će uraditi sve, ali bukvalno SVE kako bi ostvarili svoj san. Nemojte da dozvolite da vas izmanipulišu jer ćete vi na kraju biti u braku sa tom osobom, a ne vaši roditelji.

5. Zbog toga što se bojite samoće

Nisko samopoštovanje će napraviti haos od vašeg života. Ako vam se čini da će venčani prsten da reši vaše probleme i da se nikad više nećete osećati usamljeno, varate se! Nema gore usamljenosti od one u dvoje! Bolje radite na sebi, na svome samopoštovanju, tako ćete rešiti problem usamljenosti. Ko ne valja sebi, ne valja ni drugome.

6. Zbog toga jer stvarno volite i želite venčanje

Haljina, cveće, muzika i vi u glavnoj ulozi. Ko još ne sanja o savršenom venčanju? Ali poenta je da je to samo jedan dan i da on često zna da donese mesece i mesece stresa i napornog planiranja. Na kraju, mlada i mladoženaj najmanje uživaju u sopstvenoj svadbi jer su opterećeni time da sve prođe u najboljem redu.

7 stvari koje jaka žena neće tolerisati kod muškarca!

foto: Shutterstock

7. Osveta bivšem.

Brak iz osvete nije opcija. Kome ćete nauditi sa ovim? Sebi! Bivšeg možete "naterati" da pati na razne načine za vama, ali na brak iz osvete ne pristajte nikada. Jednostavno to ne smete da uradite sebi. Ako vas je bivši dečko ostavio, bolje idite kod psihoterapeuta dok potpuno ne zalečite rane.

Radite na ličnoj sreći, izađite iz okvira. Život postoji i zna da bude savršen čak i ako se nikada ne udate!

Stil.kurir.rs

Psiholog Žarko Trebješanin objašnjava: Ovako izgleda žena koja traži udvaranje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs