Eksplicitan sadržaj

Oni se nisu bojali seksa u svim oblicima: Najbizarnije priče iz antičkog doba!

Mašta je kod njih radila punom parom, kada je reč o seksu. Ovo su najuvrnutije priče iz antičkog doba
Ljubav
07:52h Autor:
Oni se nisu bojali seksa u svim oblicima: Najbizarnije priče iz antičkog doba!
Foto: Shutterstock

Drevni Grci, Rimljani i Egipćani imali su seksualne sklonosti i erotske običaje koji i danas raspiruju maštu i može se reći, predstavljaju tabu temu. Od orgija, preko prostitucije, do gej odnosa - ovo su najuvrnutije seks priče antičkog doba:

1. Najdevijantniji vladar

Neron? Kaligula? Ne. Rimski car Tiberije, naslednik Avgusta Cezara, bio je ubedljivo najperverzniji vladar dekadentnog carstva. Prema biografu Svetoniju, Tiberije je sebi napravio "erotski štab" na ostrvu Kapri gde je dovodio mladiće koji su izvodili složene seksualne "performanse" u kojima je car ponekad, kada bi se zamorio od gledanja, i sam učestvovao. Perverzni car obučavao je dečake da ga zadovoljavaju pod vodom dok je boravio u svom kupatilu. Čak ih je nazivao "svojim malim ribicama", navode istoričari.

Egzotična poza za seks na brzaka: Postaće vaša omiljena!

2. Pokretne materice

Drevni narodi bili su prilično opušteni povodom golotinje, a naga ljudska figura obožavana je kao božanstvo. Grci su se naročito divili "pozadini" - muškoj i ženskoj. Ipak, kada bi telo napustila duša, antički ljudi plašili su se i da mu priđu. Razlog? Slabo poznavanje ljudske anatomije izazvalo je uverenja da ženska materica "šeta po telu" nakon smrti usled čega postaje izvor bolesti.

3. Čudna uloga ljubljenja

Ljubljenje na javnim mestima smatrano je za veoma nepristojno kako kod Grka, tako i kod Rimljana. Poznato je da su žene uvek ljubile muškarce na ulazu u dom, ne samo zbog nakloniosti, već kako bi videle koliko je njihov partner tog dana popio vina.

Popularnost ljubljenja je naročito opala nakon što su se navike španskih Rimljana proširile na celo carstvo, odnosno kada je pranje zuba urinom postalo opšta praksa.

Intimna ispovest prostitutke: Evo zašto volim da radim za Božić!

4. Erotska salata

Kako bi održali svoj libido, muškarci starog doba obraćali su pažnju i na ishranu. Grci su verovali da zelena salata loše utiče na erekciju, dok su Egipćani mislili da poboljšava orgazam. Rimljani su bili specifični - kao afrodizijak su koristili razno bilje i jedni su od prvih koji su počeli da koriste ulje kao "pomagalo" pri seksualnom činu.

5. Gladijatori - starlete drevnog doba

U drevnom Rimu, nešto više od pola stanovništva su bili robovi, a gladijatori su u okviru te grupe bili svojevrsne zvezde. Ove drevne borce-zabavljače pratile su "grupi devojke", a njihove seksualne usluge nisu bile nepoznate ni aristokratiji o čemu svedoče brojni grafiti pronađeni širom teritorije carstva.

Poznata je priča o Faustini, supruzi cara Marka Aurelija, koja je razvila naklonost prema jednom gladijatoru. Kada je car zapazio sklonost svoje žene, naredio joj je da ima seks sa dotičnim gladijatorom koji je tokom čina, dok je bio "gore", ubijen tako da iskrvari na nju.

Faustina je morala da ga pusti da ritualno iskrvari, počisti krv i zatom vodi ljubav sa svojim mužom.

Zašto mi je bitno koliko ih je bilo pre mene: Muškarci priznali koji broj ih odbija!

6. Analni seks

Kako nije bilo kontraceptivnih sredstava, analni seks bio je veoma popularan u antičko doba. Osim u svrhe zadovoljstva, korišćen je i kao kazna. Naime, ako bi se dokazala preljuba, povređena strana imala je pravo da na taj način praktično zlostavlja prekršioca.

7. Poliseksualnost

Ljubavni trouglovi i "otvorene veze" bili su uobičajeni u drevno doba. Rimski car Hadrijan bio je poznat po svojoj ljubavi sa tinejdžerom Antinoosom kojeg je nakon njegovog nestanka deifikovao. Danas, muzeji su puni statua ovog momka najčešće prikazanog kao ideal lepote. Hadrijanova supruga Sabina je znala za "afere" svog supruga i sama je koristila prednosti poliseksualnosti.

Seks kao tabu tema: Ko vam je ograničio poglede na uživanje?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs