Podivljali hormoni

Zašto se muškarci bude sa erekcijom: Nisu u pitanju erotski snovi!

Naučnici otkrili zašto jači pol najviše voli jutarnji seks
Ljubav
15:06h Autor:
Zašto se muškarci bude sa erekcijom: Nisu u pitanju erotski snovi!
Foto: Shutterstock

Da li ste i vi kod vašeg muškarca primetili da često želi seks ujutro? Naučnici objašnjavaju da se tu zapravo radi o hormonima.

U pet ujutro nivo testosterona kod muškaraca veći je od 25 do 50 odsto nego u bilo koje doba dana, piše portal TOI. To se događa jer hipofiza, koja reguliše proizvodnju muškog polnog hormona, najviše radi noću.

Prostim rečima, ako se vaš muškarac budi sa erekcijom, ne znači da je imao erotske snove, već je za to "kriva" hipofiza koja je samo radila svoj posao.

Sa druge strane, istraživanja su pokazala da muškarci imaju više testosterona ako kraće spavaju, odnosno, što duže spavaju, nivo muških hormona se smanjuje.

I dok su muški hormoni na najvišem nivou ujutro, ženski su na najnižoj. Nivo ženskih polnih hormona pada i raste u zavisnosti od menstrualnog ciklusa, a najviši će biti u zadnjem delu dana, odnosno predveče.

Divlje i erotično: Nova seks poza koja će vas raspametiti!

Kako dolazi veče, oko 18 sati, nivo ženskih hormona počinje da raste, pogotovo ako se žena bavi nekim sportom nakon posla, jer su istraživanja pokazala da vežbanje podiže seksualnu želju, ne samo kod žena već i kod jačeg pola.

Oko 21 sat, nivo testosterona kod muškaraca poprilično je nizak, pogotovo ako je na televiziji fudbalska utakmica, dok je kod žena sasvim druga priča.

U 22 sata, kada deca spavaju, one su gotove sa svim kućnim poslovima, seksualna želja kod žena se budi, naročito ako se tada potrefi i sredina menstrualnog ciklusa, odnosno vreme ovulacije.

Sreća je jedino što su muškarci i sa najnižim nivoom testosterona raspoloženi za seks, pa se većina parova ljubavnim užicima prepušta ipak u večernjim satima.

Zadatak broj 1 u krevetu: Uradite ovo i vrhunski seks je zagarantovan!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs